18 грудня 2022 10:48

"ФК "Дніпро" та СК "Дніпро-1" – це абсолютно дві різні юридичні особи". Стеценко здивований колізією з УЄФА

Спеціально для Fanday.net генеральний директор ФК Дніпро Андрій Стеценко прокоментував дискусію про СК Дніпро-1, що розгорілася.


Питання про те, чи спортивний клуб Дніпро-1 є новою вивіскою футбольного клубу Дніпро, піднімався з самого початку утворення клубу. СК Дніпро-1 перевіряли багато разів, але так нічого не знайшли. Зараз заговорили про нове розслідування та можливу дискваліфікацію клубу від участі в єврокубках. Але це якщо доведуть, що СК Дніпро-1 є приймачем ФК Дніпро.

Fanday.net попросив прокоментувати ситуацію, що спалахнула навколо двох клубів, генерального директора ФК Дніпро Андрія Стеценка.

Про скаргу на СК Дніпро-1 чую вперше

– Андрію Вікторовичу, можете прокоментувати інформацію про скаргу, яка нібито подана до УЄФА та ФІФА на предмет того, що СК Дніпро-1 є приймачем ФК Дніпро?

– Вперше про це чую. Тому щодо цього коментувати нічого не можу.

– І все ж таки ви, як генеральний директор ФК Дніпро, можете відповісти на запитання. СК Дніпро-1 – це правонаступник ФК?

- Звичайно ж ні. ФК Дніпро та СК Дніпро-1 – це абсолютно дві різні юридичні особи. Якщо заглянути в історію двох клубів, то можна побачити, що у сезоні 2017/18 р.р. обидва клуби грали в одній лізі і навіть змагалися один з одним. За підсумками того чемпіонату, СК Дніпро-1 піднявся класом вище [з Другої до Першої ліги ПФЛ]. Щодо ФК Дніпро, то команда останній свій сезон провела в турнірі чемпіонату України серед аматорів.

– Тобто ні про яку правонаступність команд не може бути мови?

– Однозначно. Як можна було одну команду розділити на дві частини та грати в одному турнірі паралельно? Ще раз: СК Дніпро-1 та ФК Дніпро – це дві різні юридичні особи, з усіма наслідками, що звідси випливають. Тому якщо скарга надійшла, нехай вони там розбираються, що і як.

– Коли існували дві команди, вони жили та тренувалися на одній базі, грали на одному стадіоні…

– І що у цьому такого? Просто СК Дніпро-1 орендував базу та стадіон.

ФК Дніпро не відмовляється від своїх боргів

- Мирон Маркевич в інтерв'ю Fanday.net нагадав, що ФК Дніпро заборгував йому зарплату за рік, і ще 30 колишнім гравцям команди.

– То ми це не заперечуємо. Борги як були, так вони і є, в тому числі перед Маркевичем. Правильно Мирон Богданович каже. Де він узяв конкретну цифру у 30 гравців, сказати не можу. Та це й не важливо. Головне, що ми від цих боргів не відмовляємось.

– У пресі була інформація, що стадіон та заміську базу збираються на початку наступного року виставити на аукціон. Що ви знаєте про це?

– Про це я дізнався із преси. Навчально-тренувальна база та Дніпро-Арена є власність Приватбанку, який у зв'язку з націоналізацією є державною власністю. Що спонукало державу виставити ці два об'єкти на аукціон, я гадки не маю.


Фото - ФК "Дніпро"