13 грудня 2022 13:26
1

Джерело: Федерація футболу Польщі контактувала з оточенням Шевченка щодо роботи зі збірною

Журналіст Canal+ Sport Томаш Цв’якаля повідомив, що федерація футболу Польщі знову розглядає кандидатуру Андрія Шевченка на посаду головного тренера збірної Польщі.


За його даними, представники федерації контактували з оточенням Шевченка щодо роботи зі збірною. Нині головний тренер Чеслав Міхневич. Під його керівництвом Польща вийшла до 1/8 фіналу ЧС-2022, де поступилася Франції (1:3).


Цвякаля припускає, що Федерація шукатиме кандидатів на заміну Міхневичу, а якщо заміну знайти не вдасться, фахівець продовжить роботу.


Останнім місцем роботи 46-річного Шевченка був «Дженоа». Раніше повідомлялося, що у Польщі вже розглядали його кандидатуру ще перед плей-офф за вихід на ЧС-2022. Також була інформація, що Шевченко хоче очолити УАФ, якщо пост президента організації залишить Андрій Павелко.

Дуже малоймовірно
По-перше - навряд такий варіант цікавить Шеву. До того ж, навряд у поляків є ресурси для задоволення його фінансових апетитів.
По-друге - ситуація з УАФ. Павелка пресують не просто так і багато розмов про те, щоб Шева був саме президентом УАФ. Різко звернути в бік означатиме проблеми для Шеви не просто з футбольної точки зору, а ще й з Офісом Президента.