12 грудня 2022 17:10
1

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Якщо варіант з переходом Таловерова до "Шахтаря" обговорюється, то в якомусь секретному ключі"

Як уже повідомлялося раніше, у мережі з'явилася інформація, що "Шахтар" не продовжуватиме контракт із центральним захисником команди Сергієм Кривцовим, який завершується влітку. При цьому в якості заміни розглядається інший український футболіст – Максим Таловеров, контракт якого належить чеській "Славії", при цьому він виступає на правах оренди за ліберецький "Слован".


Прокоментувати цю ситуацію Footboom попросив відомого футбольного менеджера В'ячеслава Заховайла, який спеціалізується на чеському футболі.

"Це всі чутки, на сьогоднішній момент нічого не зрозуміло. Таловеров – гравець "Славії", зараз перебуває в оренді у "Словані", тому таке питання, наскільки я знаю, принаймні напівпублічно між фахівцями навіть не обговорювалося. Проте ніхто не може дати стовідсоткових гарантій, що це не так. Якщо це й відбувається, то, найімовірніше, в якомусь секретному ключі.

Якщо говорити про те, чи є якісь пропозиції щодо Таловерова від представників топ-5 чемпіонатів, то на даний момент у зв'язку із ситуацією в Україні чемпіонат Чехії зі зрозумілих причин випереджає рівень українського років на п'ять. Чи доріс Таловеров до рівня тієї ж бундесліги чи Ла Ліги, можна буде говорити лише тоді, коли в гравцеві буде реальна конкретна зацікавленість клубів цих ліг. На даний момент її немає, тому Таловеров зараз знаходиться в тій стадії свого розвитку, в якій він знаходиться. У будь-якому випадку, це молодий футболіст, якому ще треба розвиватися і багато чого доводити, насамперед – отримати стабільне місце в основному складі, щоб його не слали по орендах тощо. Тож не будемо недооцінювати цього футболіста, але й не переоцінюватимемо його на даний момент", - резюмував Заховайло.

Нагадаємо, контракт Таловерова зі "Славією" діє до 2026 року.
Таловеров був би цікавим і для Динамо, якби в клубі була селекція. А про 5 років відстані до чемпіонату Чехії відверто смішно, чехі мали тіж 3 клуби в основних раундах еврокубків і набрали на 2 очка менше в основних раундах ніж побита війною УПЛ.