17 листопада 2022 17:05

Збірна України U-19 із Царенком та Горбачем розпочала кваліфікаційний раунд із перемоги над Косовом

Сьогодні, 17 листопада матчем проти Косова юнацька збірна України U-19 (футболісти не старші 2004 року народження) розпочала виступ у кваліфікації Євро-2023. Свій перший поєдинок групи 3 підопічні Сергія Нагорняка проводили у шведському місті Норрчепінг (стадіон «Остготапортен»).


У першому таймі наші хлопці володіли перевагою, проте здебільшого пробивали повз ворота, а з ударом Федора впорався голкіпер балканців. По перерві ударами у площину відмітилися Ярмолюк і Пушкарьов — Шала зіграв надійно. Косовари намагалися будь-що втримати нічию, навіть провели тактичну заміну на 90+4-й хвилині, але на останніх секундах півзахисник англійського «Брентфорду» Єгор Ярмолюк після передачі колеги по амплуа з німецького «Нюрнберга» Володимира Харабари, який вийшов на заміну, приніс Україні бажану перемогу. 1:0.

Наступний матч наша команда проведе 20 листопада проти Кіпру.

Нагадаємо, дві перші команди кожної групи та найкращий володар третього місця (за результатами матчів із першою та другою командами групи) навесні 2023 року приєднаються в елітному раунді відбору до Португалії. Збірна Мальти здобула пряму перепустку до фінальної стадії на правах господаря турніру. Туди ж потраплять переможці семи груп еліт-раунду.