7 вересня 2022 19:52

Андрій Шахов про шанси "Динамо" у Лізі Європи: "Потрібно займати одне з двох перших місць"

У четвер, 8 вересня, київське "Динамо" стартує в груповому етапі Ліги Європи 2022/2023. Першим суперником "біло-синіх" буде турецький "Фенербахче", який українська команда пройшла цьогоріч у кваліфікації Ліги чемпіонів.


Також в одну групу з киянами потрапили французький "Ренн" і кіпрський АЕК. Команда з Ларнаки невдало виступила у відборі ЛЧ, після чого в раунді плейоф Ліги Європи здолала в обох матчах СК "Дніпро-1".


Авторитетний футбольний журналіст і коментатор Андрій Шахов вважає групу абсолютно рівною, хоча визнає, що "Динамо" дістався не найстрашніший жереб.


У коментарі Gazeta.ua експерт поділився своїми думками, чи зможуть підопічні Мірчі Луческу пробитися до наступного етапу Ліги Європи, а також прокоментував заяву тренера про можливу відставку.

Як взагалі оцінюєте жереб для "Динамо"? Були варіанти й гірше, проте були й краще.

Певна річ. Не найстрашніший жереб, все-таки немає в групі команд з "великої четвірки", проте міг бути й кращим. Не бачу нічого хорошого в новій зустрічі з "Фенербахче", у якого на нас зуб, "Ренн" – один із найбагатших клубів Франції, кіпріоти показали у двох матчах з дніпрянами, що вміють грати у футбол. "Динамо" раніше грало з "Фенербахче" та "Ренном", тож тільки острів'яни незнайомі нам. Динамівці взагалі раніше в єврокубках не грали з командами з острова Кіпр.

Це "Динамо" має шанси на прохід далі в Лізі Європи? Чи все ж буде боротьба з "Ренном" та АЕК за Лігу конференцій?

Звісно, шанси є. Більше того, цей квартет із тих, у якому потрібно посідати одне з двох перших місць. Проте група дуже рівна, і будь-яка команда може зайняти як останнє місце, так і місце в двійці кращих. Цим група й складна, й небезпечна, й цікава. І я б не відводив у ній роль фаворита "Фенербахче". Взагалі нікому б не віддавав ні статус фаворита, ні роль аутсайдера.

"Динамо" не відпустило Забарного й Циганкова, бо хоче результату в цій Лізі Європи?


Я все-таки думаю, що не було пропозицій, які б улаштували керівництво клубу. Ви ж пам'ятаєте, що свого часу Ярмоленко поїхав до Дортмунда перед закриттям літнього трансферного вікна, наприкінці серпня. Просто тоді надійшла пропозиція, яка влаштувала всі сторони, а зараз, мабуть, ні.


Заява Луческу про можливу відставку... Невже Містер може ось так кинути клуб?


Тренери приходять і йдуть. Однак я думаю, що ці слова були більшою мірою сказані для вух гравців.


Автор: Ярослав Твардовський