7 лютого 2022 10:57

Олександр КАРАВАЄВ: "Я злукавлю, якщо скажу, що в юнацькі роки думав про виступи за "Динамо", але..."

Фото: А. Лукацький, ФК "Динамо"


Захисник "Динамо" і збірної України Олександр Караваєв в інтерв'ю "Перша ліга" поділився своїми емоціями від зборів, розповів про повернення Артема Бесєдіна і відповів на питання про те, чи щасливий він у київському клубі.


- Як зараз проходять збори?

- Не секрет, що в нашому клубі збори, коли вони проходять, проходять на високому рівні. Відмінний готель, є всі умови, які нам потрібні - відновлення, харчування, поля. Цим потрібно насолоджуватися. У нас є всі умови, щоб максимально підготуватися до відновлення сезону.


- Після відходу Миколенка в "Евертон" у "Динамо" є різні варіанти на позицію лівого захисника. Як тобі здається, у кого найбільше шансів грати в основі?

- Багато конкурентів. Але той же Костя Вівчаренко ще молодий, а ось Владислав Дубінчак пограв в УПЛ і у нього є хороший досвід. Йому буде набагато легше увійти в режим, який пропонує Містер.


Я ж можу зіграти як на лівому, так і на правому фланзі. Коли у нас є така хороша конкуренція, кожен футболіст зростає і буде виглядати сильніше.


Хоча можна помітити по багатьом матчам, що Містер дає шанс проявити себе навіть тим, хто мало грає. Він робить акцент на тому, що у нас немає 11 гравців основи, а грає вся команда. Сезон довгий, ми виступаємо в двох турнірах і у нас повинні бути рівноцінні заміни.


- Як зараз виглядає після серйозної травми Артем Бесєдін? Чи не береже він себе на полі, в оптимальних він кондиціях?

- Видно, що йому було дуже важко. Спочатку у нього була перша травма (насправді дискваліфікація. – при. "Динамоманії"), потім він одужав, провів прекрасні півроку і поїхав на Євро, де і сталося це моторошне пошкодження. Дуже важко на таке дивитися…


Але було видно по його очах, по його цілеспрямованості, що він дуже хоче повернутися. Він вже почав поступово грати, брати участь в тренування. Було видно, як він виходив на позаминулий спаринг і посміхався. Каже: "Я отримав таке задоволення за ці 15 хвилин, нарешті вийшов на поле і зіграв!". Ти бачиш справжню радість, коли футболіст після важкої травми виходить на поле.


- Цього року вам виповниться 30 років. Чи подобається Вам та ситуація, в якій ви перебуваєте зараз? Чи все складається так, як ви собі уявляли, про що мріяли?

- Я злукавлю, якщо скажу, що в юнацькі роки думав про виступи за "Динамо". Я все ж вихованець "Шахтаря" і провів там довгі роки. Але доля склалася так.


Не заперечую того факту, що, коли я був в академії, а потім грав за "Шахтар-3", мені хотілося потрапити в першу команду гірників і з Луческу виграти чемпіонат. Але так вийшло, що я потрапив в "Динамо" і вже тут виграв з цим тренером всі трофеї, до яких прагнув.


Коли виступав у "Севастополі", "Зорі", потім Турції і знову "Зорі", я мріяв грати за гранд українського футболу і вигравати трофеї. Проте так склалася доля, що в мене повірили керівництво і тренерський штаб "Динамо", і я вважаю, що завжди радів всім тим можливостям, які мені надавали.


Можна гадати, як було б краще або гірше, але я отримую задоволення і насолоду від того, що у мене є на даний момент. Все чудово!