2 лютого 2022 19:45

Олександр ПАЛЯНИЦЯ: "Потрібно бути реалістами. "Шахтар" - головний претендент на золото"

Колишній гравець "Карпат" Олександр Паляниця поділився очікуваннями від другого кола чемпіонату України.


- Олександре, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Якщо відверто, то я з дитинства вболіваю за Динамо і, звичайно, хочу , щоб кияни зійшли на вищий щабель п'єдесталу пошани. Однак потрібно бути реалістами, тому головним претендентом на золото я вважаю Шахтар. У нього більш збалансовані дії. У гірників можуть виникнути проблеми лише в тому випадку, якщо динамівці посиляться забивним нападником. Однак поки що біло-сині пасивні на трансферному ринку. Ось чому не виключаю, що при такому розвитку подій Шахтар може повернути собі звання найсильнішої команди країни за пару турів до фінішу.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- Мені імпонує гра Зорі. Незважаючи на постійні кадрові втрати, їх головному тренеру Віктору Скрипнику вдається використовувати нереалізовані резерви і луганчани продовжують залишатися в цій боротьбі. Додає Дніпро-1, але йому трохи не вистачить, щоб випередити на фініші луганчан, які і стануть третіми.


- Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Лише диво може перешкодити Маріуполю і Минаю покинути клас найсильніших. Не уникнути перехідних матчів Інгульцю та Львову. Хоча не виключений варіант, що через трансферний бан серед аутсайдерів може виявитися і Десна.


- Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?


- Порадував високою результативністю Артем Довбик з Дніпра-1, проте йому ще є над чим працювати, зокрема, над грою на другому поверсі. На мій погляд, найкращим минулої осені був Віталій Буяльський з Динамо.


- Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- Думаю, що він поступово зростає, перш за все, завдяки припливу талановитої молоді. До речі, є всі підстави вважати, що в наступному сезоні вітчизняний чемпіонат стане ще сильніше і цікавіше з появою амбітних новачків елітного дивізіону-Металіста, Кривбасу, прогресу Дніпра-1 і Чорноморця…


Василь МИХАЙЛОВ