2 лютого 2022 11:31

Олег САЛЕНКО: "Для Супряги перехід в "Сампдорію" - це можливість не тільки заявити про себе, але і взагалі повернутися у футбол"

Нападник київського «Динамо» Владислав Супряга на правах оренди офіційно перейшов до італійської «Сампдорії». Портал «Рейтинг Букмекерів» поговорив із колишнім гравцем киян Олегом Саленко про перспективи українського форварда в Серії А.


— Олеже, перехід Владислава Супряги до «Сампдорії» – це великий шанс для нападника?


— Безперечно. Це можливість не тільки заявити про себе, а й взагалі повернутися у футбол. Адже в «Динамо» у Супряги практично нічого не виходило.


Я так розумію, Мірчі Луческу він вже не потрібен. Навесні «біло-сині» виступатимуть лише на внутрішній арені, тому шансів у Супряги немає, хоча з нападниками в команді зараз проблеми. В Італії ж йому потрібно одразу забивати – саме те, чого від нього не дочекалися в «Динамо».


— Але ж чемпіонат Італії – це не чемпіонат України…


— Безумовно. Проте тут важливим є те, що в Супрязі зацікавлений сам наставник «Сампдорії». Психологічно це має йому допомогти.


Добре, щоб і команда досягала результату. Італійський чемпіонат більш оборонний, а Супряга непогано почувається у штрафному майданчику суперника.


— Складніше проявити себе, коли команда веде боротьбу за виживання?


— Свого часу, коли я прийшов до іспанського «Логроньєса», команда була на останньому місці. Але нічого, нам вдалося залишитися в Прімері. У мене виходило забивати – команда перемагала (усміхається).


— Чому Супрязі не вдалося затриматися в «Динамо»?


— Тут усе просто: нападник не забивав, хоча Мірча Луческу давав йому шанс, і не один. Можна згадати минулий сезон, коли Супряга постійно виходив у чемпіонаті України та у Лізі чемпіонів.


На мою думку, він втратив певне чуття, потім настав психологічний спад. Згодом зникла і довіра тренера. В «Динамо» треба руками та ногами хапатися за свій шанс. І цей шанс проявити себе у Супряги був, але не пішло.


— На ваш погляд, Супряга заграє у «Сампдорії»?


— Дуже на це сподіваюся. «Сампдорія» не претендує на якісь лідерські позиції. Важливо вигравати у своїх конкурентів, тому все може вийти.