26 січня 2022 11:19

Олег САЛЕНКО: "Радує, що "Динамо" не просто катає м'яч, а забиває"

Збір київського Динамо в Іспанії виходить на фінішну пряму. "Біло-сині" провели три спаринги і 27 січня після заключного контрольного матчу з Буде-Глімт відправляться додому, пише zbirna.com.


Екс-гравець киян Олег Саленко в інтерв'ю КОМАНДА1 поділився думкою про іспанський етап підготовки команди Мірчі Луческу.


- Чому Динамо, на відміну від інших клубів УПЛ, вирішило провести збір в Іспанії?


- Тому що там хороші умови - клімат і поля високої якості. Луческу знав, куди везти підопічних. Зараз в Іспанії немає спеки і достатньо спаринг-партнерів. Знайти для контрольної зустрічі топ-команди, звичайно, не вийде, але опонентів нижчого класу вистачає. Для зборів цілком зійде.


Це як ми в своєму час в Німеччині регулярно підготовку проходили. Вранці у нас були тренування, а ввечері – спаринг. Коли знаходишся під такими навантаженнями, несильні команди – найкращий варіант для гри.


- Динамо два матчі виграло з рахунком 4:0, а Мурсію обіграли – 3:1. Начебто, без проблем. Або результат не має ніякого значення?


- Сам рахунок, звичайно, не настільки важливий. А ось той факт, що динамівці забивають, радує. Це важливо для психології футболістів, так легше входити в сезон. Головне, не просто катати м'яч по полю, а реалізовувати створені моменти.


- Кулач почав забивати - на його рахунку вже два м'ячі…


- Це якраз те, що потрібно. Зараз, як я розумію, Луческу використовує Кулача більше в центрі нападу, а не на фланзі, і він знаходить свій шанс, можливість вразити ворота суперника. Кулач - гравець креативний, і буде дуже цінним для Динамо у другій частині сезону.


- Повноцінну підготовку в Іспанії пропустила велика група динамівців - Попов, Караваєв, Забарний, Шкурін і Бесєдін. Наскільки це критично для команди?


- Відновлення після травм – це одне, а от після коронавірусу – зовсім інше. COVID не повинен бути перешкодою для тренувань. Футболістам потрібно давати навантаження, щоб вони не просто сиділи в номерах, а рухалися. Перший збір в плані фізики дуже важливий. Звичайно засмучує, що такі гравці, як Забарний і Караваєв пропустили роботу в основній групі, але що поробиш…


- У Туреччині Динамо зіткнеться з іншою погодою? Чому кияни все-таки їдуть туди?


- Ні, погода в Туреччині, думаю, не підведе. Найголовніше для тренерського штабу Динамо - на турецькому зборі можна зіграти з сильнішими командами, і їх там зараз буде достатньо. До речі, "біло-сині" можуть і в грі з земляками перевірити сили, адже в лютому в Туреччині буде багато не тільки команд УПЛ, а й Першої ліги.


- Динамо поки що обходиться без новачків, якщо не брати до уваги повернення Дубінчака. Це великий мінус для команди?


- Я не дуже здивований такому розкладу. З іншого боку, Динамо ж готується тільки до чемпіонату і Кубку України, і вважають, що посилюватися їм не потрібно. Боротьба чекає тільки з Шахтарем за золото... А ось влітку - буде інша справа.


- Але Шахтар під час зимової паузи непогано посилився і налаштований більш ніж серйозно…


- Це посилення "гірників" - на майбутнє, вже до наступної Ліги чемпіонів. Новачкам ще потрібно звикнути, зрозуміти вимоги Де Дзербі. Я впевнений, що Динамо не сильно турбується з цього приводу. Для Мірчі Луческу важливіше, щоб його команда була монолітом, вміла втілити в результат його схеми.


Богдан ЛЕОНЧУК