30 жовтня 2021 10:27

Олег ШЕЛАЄВ: "Мірча Луческу внесе корективи..."

Екс-гравець збірної України Олег Шелаєв в інтерв'ю Команді1 поділився очікуваннями від 13-го ігрового Прем'єр-ліги.


- Динамо знову належить їхати в Маріуполь - тепер уже на матч УПЛ. Наскільки кияни ризикують втратити очки?


- Динамо в Кубку провело ротацію. Біло-сині грають в такому режимі вже більше місяця, і до поєдинку чемпіонату будуть готові на всі сто відсотків. У кубковій зустрічі проти Маріуполя вийшли в основному хлопці, які не мають достатньої практики.


Важка дорога? Не думаю, що для професіоналів це настільки складно. Не пішки ж вони підуть... До таких переїздів Динамо готове - потрібно бути в тонусі і стежити за собою. Думаю, в матчі чемпіонату Маріуполю проти біло-синіх доведеться ще важче, адже у Динамо з перших хвилин вийде бойовий склад. Звичайно, Мірча Луческу внесе певні корективи з урахуванням того, як зіграли його підопічні в другому таймі кубкового поєдинку.


- Шахтар зіграє в Києві, але суперник у гірників складніший - Десна, яка не була задіяна в 1/8 фіналу Кубка України…


- Все може бути... Але Шахтар у будь-якому випадку фаворит. Десна в поточному сезоні виступає нестабільно. Головне питання - як швидко гірники заб'ють. Від цього залежить доля зустрічі. Чорноморець не дотерпів і пропустив вже в середині другого тайму. Мені здається, що Десні потрібно не пропустити хоча б до 70-ї хвилини.


- Якою мірою Динамо і Шахтар триматимуть в розумі майбутні матчі Ліги чемпіонів?


- Нашим грандам не можна втрачати золоті очки в УПЛ. Шахтар розуміє, що його чекає важкий поєдинок з Реалом, і взяти очки в Мадриді буде дуже складно. Динамо після 13-го туру прийме Барселону, яка приїде до Києва з новим тренером і по-іншому зарядженою. З точки зору відновлення Динамо доведеться складніше, ніж Шахтарю. Багато чого буде залежати від того, як все складеться для біло-синіх в Маріуполі.


- Для Зорі оптимально зіграти в неділю, після кубкового матчу в четвер?


- Питання в тому, наскільки зручно і важливо для Зорі мати три дні на підготовку до поєдинку Ліги конференцій проти ЦСКА. Мені здається, враховуючи турнірне становище Зорі в групі Ліги конференцій, акцент буде зроблений на чемпіонат України. Не знаю, чи могла команда Скрипника попросити УПЛ перенести зустріч з Металістом 1925 на понеділок, але раз не зробила цього, значить, все нормально.


- Ворскла і Дніпро-1 можуть спіткнутися в 13-му турі?


- У футболі всяке може трапитися... Але їхнім суперникам доведеться складно. По-перше, і полтавці, і дніпряни грають вдома, а по-друге, Минай і Чорноморець

- опоненти не того калібру, щоб їх боятися.


- Гучної сенсації можна чекати?


- У поєдинках за участю Динамо і Шахтаря я такого не чекаю. Думаю, і Зоря мінімально обіграє Металіст 1925. Міркувати про сенсації в інших матчах 13-го туру чемпіонату України, думаю, не варто. Успіх певних команд може стати несподіваним, але не більше.


- Яка з ігор майбутнього вік-енду буде для вас найцікавішою?


- Металіст 1925 - Зоря. Мені здається, це найбільш інтригуюче протистояння. Матч однозначно заслуговує на увагу. Думаю, Зоря створить масу проблем харків'янам, а значить, це буде битва.


Богдан ЛЕОНЧУК