29 жовтня 2021 12:23

Агент: "Матвієнко не підписував новий контракт з "Шахтарем"

Своїми враженнями від матчів 1/8 фіналу Кубка України для zbirna.com поділився колишній півзахисник донецького "Шахтаря", а нині відомий футбольний агент Юрій Данченко.


— Юрію, як вам минулі кубкові баталії?

— Зізнаюся, вони мені сподобалися. Майже у всіх поєдинках була інтрига. Хіба для Шахтаря матч в Одесі став легкою прогулянкою. Великим вийшов рахунок і в Харкові, де Металіст 1925 року поступився Олександрії, але за грою команда Валерія Кривенцова точно не заслуговувала на таку долю.


— У чому ви бачите причини такої підвищеної мотивації до кубкового турніру?

— З Динамо та Шахтарем усе зрозуміло — перед ними завжди стоять завдання брати трофеї. В інших клубах напевно пам'ятають, що перемога в Кубку — це гарантія групової стадії в єврокубках наступної осені. Хоча далеко не всі команди використали основні склади на матчі 1/8 фіналу. Просто так вийшло, що далі пройшли всі, як то кажуть, з ім'ям. Думаю, вийде до чвертьфіналу та Дніпро-1, і на нас чекатимуть серйозні розбірки у наступній стадії.


— Представники України у Лізі чемпіонів провели серйозну ротацію своїх складів. Це допоможе у вирішальних поєдинках європейських змагань?

— Маю допомогти. У Динамо та Шахтаря зараз не найкраща турнірна ситуація у Лізі чемпіонів, але найближчі матчі з іспанськими грандами якраз і дадуть оцінку їхнім подальшим перспективам. Хочеться вірити, що наші клуби до останнього туру претендуватимуть на вихід із групи.


- Як вам новий стиль гри Шахтаря?

— Скажімо, він не залишає нікого байдужим (посміхається). Ідея просто відмінна, але її виконання поки десь кульгає. Важливо, втім, цей стиль подобається самим футболістам, які з таким тренером точно виростуть. Тільки клубу потрібен ще й результат.


— У футбол Роберто Де Дзербі ідеально вписуються майже всі ваші клієнти, які виступають у «Шахтарі». Ви згодні?

- Звісно. Мені здається, що у матчі з Реалом гірникам явно не вистачало Миколи Матвієнка, який добре розуміє ідеї італійського тренера. Причому на різних позиціях. Тішить, що Коля вже у строю, і у найближчих матчах він точно посилить гру команду. Повертається в основу Анатолій Трубін, стукають туди і Валерій Бондар із Юхимом Коноплею. Дітям дуже подобається тренувальний та ігровий процес Де Дзербі.


— Новий контракт Миколи Матвієнка із Шахтарем — якраз і є наслідком цих симпатій?

— Коля поки що не підписував жодних нових угод. Ми з ним з великим здивуванням дізналися зі ЗМІ, що це сталося. Без нас так би не вчинили (посміхається). Так, переговори йдуть, і вони, можна сказати, на завершальній стадії. Але інформація про новий контракт поки що поспішна.


— Хто з інших ваших клієнтів досяг найбільшого прогресу?

— тішить своєю результативною грою Руслан Степанюк. Можливо, незабаром він, як і ще один наш гравець — Тарас Качараба — заслужить на виклик до збірної України. Постукає туди, в цьому немає жодних сумнівів, і Діма Криськів — один із лідерів Металіста 1925 року і нинішньої молодіжки. На нього зараз великий попит. У нас на руках, наприклад, вже є пропозиція від бельгійського та чеського клубів.


Втім, ми звикли працювати скромно. Головне, щоби комфортно було нашим футболістам. Нехай вони ростуть із кожною грою. І потрапляють до таких тренерів, які вміють виводити дітей на новий рівень.


Сергій ДЕМ'ЯНЧУК