23 жовтня 2021 08:07

Патріс Евра: "Ніхто не народжується расистом, це вибір. Хочу зрозуміти, звідки вони беруться. Можливо, у них травма"

Колишній захисник "Манчестер Юнайтед" Патріс Евра згадав про образу на расовому грунті з боку екс-форварда "Ліверпуля" Луїса Суареса.


Під час матчу в 2011 році Суарес назвав Евра негром. Футбольна асоціація Англії оштрафувала уругвайця на 40 тисяч фунтів і дискваліфікувала на вісім матчів. У лютому 2012 року Суарес відмовився потиснути Евра руку перед матчем на "Олд Траффорд".

"Я не знаю Суареса досить близько, щоб називати расистом. Я знаю, що він використовував расистські слова. А коли прийшов момент миритися, він цього не зробив. Але коли "Ювентус" грав з "Барселоною" у фіналі Ліги чемпіонів [в 2015 році], він потиснув мені руку, і я потиснув йому руку.

У моєму серці ніколи не буде ненависті. Я не ненавиджу вчителя, який домагався до мене. Це божевілля.

Якщо ви хочете бути расистом, це ваш вибір. Це зробить вас щасливішими? Замість того, щоб звинувачувати расистів, я хочу зрозуміти, звідки вони беруться. Ніхто не народжується расистом. Справа в освіті. Можливо, у них травма. Ми повинні поговорити з ними.

Я не думаю, що ми робимо великі кроки, тому що забуваємо про освіту. Кожного тижня у футболі відбувається все більше інцидентів, може бути, через те, що коли ви їх звинувачуєте, вони стають ще активнішими. Якщо я забаню тебе, тому що ти расист, ти ніколи не змінишся, але хтось повинен спробувати зрозуміти, чому ти расист",-сказав Евра.