9 жовтня 2021 16:08
1

"Пропозиція очолити "Минай" з'явилася два дні тому. Севідова в клубі немає". Новий тренер команди Леонов про своє призначення

9 жовтня прес-служба Миная оголосила про призначення відомого українського фахівця Ігоря Леонова на посаду головного тренера першої команди.


Ігор Іванович вже прибув до Ужгорода І приступив до роботи, але знайшов пару хвилин, щоб поділитися подробицями своєї нової діяльності з редактором FanDay.


- В першу чергу, вітаємо Вас з призначенням і бажаємо великих успіхів на новому місці роботи. У вашому голосі відчувається оптимізм і зарядженість на боротьбу.

- Звичайно. Знаєте, якби не було оптимізму і бажання, то я б тут не перебував. Два дні тому керівництво Міная зателефонувало і зробило мені пропозиція. Це дуже хороший проект, мені давно імпонує ця команда.


Тут Закарпаття - цікавий район, і ця команда має бути не внизу, не на лідируючих позиціях, але вище. Ситуація непроста, команда недобрала багато очок, по грі могли набрати більше. Але будемо робити все можливе і неможливе.


Треба, щоб хлопці самі повірили в себе. Все-таки все залежить від них, і в футбол грають вони. Потрібно, щоб хлопці повірили в те, що вони чогось варті.


- Вже є ідеї, як впливати на футболістів, щоб підняти їх моральний дух?

- Я хочу, щоб вони виходили на поле грати у футбол, не боялися. У них це є - я бачу, що хлопці нормальні, зібрані. Хочу, щоб вони росли далі, показували хороший футбол і на них дивилися інші клуби. Але і хочу, щоб свій хороший потенціал вони показали і тут.


- Яке завдання перед вами поставлено? Зберегти прописку в Прем'єр-Лізі, про це ж мова?

- Так, звичайно. Ситуація така, що потрібно зберегти прописку.


- Чи спілкувалися ви з керівництвом на предмет зміцнення складу, щоб виконати це завдання?

- Спілкувалися, але прямо зараз склад ми зміцнити не можемо навіть вільними агентами. А вже взимку будемо брати точково. Але, повторюся, тут у складі нормальні хлопці, до яких потрібно донести наші вимога.


- Запросити Михайла Старостяка в якості асистента - це ваше рішення?

- Так, це моє рішення. Я його давно знаю, грали разом. Я попросив керівництво і воно дало добро. Щодо цього не було ніяких розбіжностей.


- Скажіть, у зв'язку з вашим приходом чи продовжить займатися будь-якою діяльністю в клубі Олександр Севідов?

- А він і не в команді, і не в клубі. Ніде. Можу точно сказати, що тему про його вплив на команду роздувають ЗМІ. Його стовідсотково тут немає. Повірте мені, я така людина, яка завжди говорить правду. Адже якщо будеш говорити неправду, то рано чи пізно вилізе, що це не так. Ніякого впливу на команду Олександр Володимирович не має.


- Тобто, ви з Михайлом єдині повноправні господарі тренерського штабу?

- Звичайно, мені дали повний карт-бланш і поставили завдання щоб команда грала в хороший футбол. Ну і результат зараз потрібен, потрібно залишатися в Прем'єр-Лізі. Зараз до нового Року залишилося дев'ять турів, потрібно набирати якомога більше очок, вийти з цієї ями і піднятися в турнірній таблиці.


- На який період ви підписали контракт?

- До кінця сезону. Але я за тривалими контрактами на два-три року ніколи не лізу. Найголовніше-щоб грала моя команда, а хлопці, думаю, ще себе покажуть.


Фото - ФК «Шахтар»

Кроты 3 нарисовывается...