4 жовтня 2021 21:31
1

Міністр закордонних справ Чехії попросив вибачень від члена Шотландської Футбольної асоціації за порівняння чеських дітей з гнилими фруктами

Міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек зажадав вибачень від радника Шотландської Футбольної асоціації з рівності Марвіна Бартлі через його висловлювання про расистський скандал під час матчу Ліги Європи між "Спартою" і "Рейнджерс" (1:0).


Через попередній випадок расистського скандалу на стадіоні чеської команди могли перебувати тільки 10 000 дітей у віці до 14 років. Вони зустрічали свистом кожен дотик гравця "Рейнджерс" Глена Камара.

Після матчу Бартлі висловив своє невдоволення цією ситуацією.

"Найгірше в подіях минулої ночі в Празі - це те, що я анітрохи не здивований. Це ні в якому разі не вина дітей, тому що вони повторюють те, що роблять або заохочують дорослі. Які у них є можливості, коли вони знаходяться в чаші з гнилими фруктами?" - написав Бартлі в Твіттері, супроводивши повідомлення фотографією гнилої полуниці.

Кулганек прокоментував ці події на своєму сайті.

"Я розумію, що спортивні матчі викликають різні емоції, які можуть вийти за межі поля. Проте, навіть у них є свої межі і вони не повинні перетворюватися в ксенофобні образи на адресу неповнолітніх.

Тому я попросив вибачень від людини, яка публічно порівняла чеських дітей з гнилими фруктами. Сьогодні я викликав посла, щоб він роз'яснив моє прохання Шотландської Футбольної асоціації", – написав Кулганек.
К сожалению, чешские дети
в основной массе абсолютно
неполиткорректно белые.
Поэтому в наше время шансов
на восстановление справедливости
нет от слова совсем.