27 вересня 2021 09:34
1

Артем БЕСЄДІН: "Дуже хочеться приєднатися до хлопців, але коли це станеться, судити не беруся"

Нападник київського "Динамо" і збірної України Артем Бесєдін, який отримав перелом і пошкодив зв'язки в матчі 1/8 фіналу на Євро-2020, в ексклюзивному інтерв'ю "Футбольному клубу" розповів про хід свого відновлення.


- Я тільки-тільки повернувся з Іспанії, де проходив двотижневий курс реабілітації, – розповідає 25-річний футболіст. - Хірург в Барселоні попросив до кінця вересня працювати в колишньому режимі, не навантажуючи надмірно травмовану ногу. Мова про вправи, які я в змозі робити в домашніх умовах.

Тепер уже відкинув милиці, з якими я ходив три місяці, потихеньку пересуваюся без них. Починаючи з Понеділка, перемикаюся на новий етап - тепер мене чекає відновлювальний курс на клубній базі в Кончі-Заспі. Більш серйозні і більш активні заняття-під контролем динамівських реабілітологів. Акцент - на усунення кульгавості, адже довгий час я фактично не ставав на хвору ногу. Першорядне завдання зараз-відновлення м'язів, які я відповідно не задіяв, і повернення їм колишніх кондицій.

Мені дуже приємна і цінна підтримка тренерського штабу "Динамо". Читав, як Мірча Луческу відгукується про мене як про важливого для команди гравця. І з містером, і з його помічниками ми на постійному зв'язку – вони цікавляться ходом мого відновлення, тим самим показуючи, наскільки потребують мене. Не варто й говорити, що це додає як сил, так і ентузіазму.

Дуже хочеться приєднатися до хлопців, але коли це станеться, судити не беруся. Спочатку лікарі говорили про піврічну перерву, і головне, щоб терміни не збільшилися. Поспіх в моїй ситуації може лише перешкодити. Головне-це якість і своєчасність проведення процедур. Необхідно, щоб кістки після перелому зрослися рівно, щоб не виникало нових складнощів. Так що запасемося терпінням-повернутися в стрій слід повноцінно.

Костянтин ПАТКЕВИЧ
Дай Бог, дай Бог!