7 липня 2021 11:55

Владимир ЦЫТКИН: "Когда президент "Нивы" Загорулько переступает порог раздевалки, он становится обычным футболистом"

Головний тренер вінницької Ниви Володимир Циткін розповів про початок своєї роботи, а також поділився планами на наступний сезон.


- Як почали консультувати вінницьку Ниву?


- Почали співпрацювати наприкінці січня. Перемовини велися вже після Нового Року. Зустрівся з новим президентом клубу, поговорили. Зрозуміли, що є однодумцями у багатьох питаннях, тому вирішили об’єднати зусилля задля розвитку команди.


- Чому погодилися очолити команду в складній ситуації?


- Боятися не було чого, адже знав більшість хлопців, які грали у команді. Розумів, що є місцеві футболісти, які можуть підсилити команду. На початку роботи не розраховував, що за підсумками весняної частини сезону команда посяде шосте місце. Проте, наша робота дала свої плоди і команда досягла прогресу. Ставили перед собою завдання перемагати у кожному матчі.


- Чи побачимо ми далі таку ж Ниву, як весною?


- Сподіваємося, що зробимо ще один крок уперед. Працюємо для того, щоб команда проявила себе з найкращого боку у наступному сезоні. Намагатимемося прогресувати з кожною грою.


- Плануєте масштабні кадрові зміни?


- Поки не можу відповісти на це питання, адже ще не знаємо хто з гравців залишить команду. Намагатимемося підсилюватися в межах своїх фінансових можливостей. Шукатимемо футболістів з вінницької області.


- Як це – давати настанови президенту клубу?


- Коли президент переступає поріг роздягальні, він стає звичайним футболістом. Домовилися про це з моменту нашої першої зустрічі. Артур Загорулько – справжній професіонал та амбітний футболіст. З ним дуже просто працювати.


- Чи об’єдналися навколо клубу мер, область, бізнес?


- З цього питання присутній обережний оптимізм. Сподіваюся, що все буде добре. Місцева влада допомогла нам вирішити всі проблеми зі стадіоном, допомогли знайти поля для тренувань в області. Зараз команди забезпечена всім необхідним Думаю, що продовжуватимемо тісну співпрацю.


- Чи є шанс вернути в команду вінничан, які зараз в інших містах грають?


- Намагаємося повернути всіх вінничан, адже їх знають у місці, там живуть їхні рідні. Помітно, що на рідній землі хлопці по іншому грають.


- Чому відмовилися від трійки місцевих молодих?


- Від початку роботи майже половина складу команди змінилася. У нас грають декілька молодих футболістів. Залучаємо до матчів хлопців 2004 року народження. Намагаємося давати шанс проявити себе молоді. Якщо місцеві футболісти прогресують, то вони підписують контракти з більш іменитими клубами. Намагаємося повернути всіх вінничан у команду.


- Чи бачите у новому сезоні шанс для Ниви боротися за найвищі місця - багато ж амбітних новачків?


- Не можу сказати, що команда готова до Першої ліги, адже у нас інфраструктура не відповідає цьому рівню. Намагаємося розвиватися поступово, вдосконалюємо інфраструктуру. У наступному сезоні Нива ставитиме завдання перемагати у кожному матчі. Фаворитами групи вважаю Лівий берег, Діназ, Епіцентр, Карпати, ЛНЗ Лебедин. Група дуже цікава, з багатьма амбітними командами. Не пам’ятаю, коли у Другій лізі був такий сильний склад учасників.


Фото - ФК "Нива" В