23 червня 2021 13:33

"Динамо" U-15 - чемпион Украины!

У середу, 23 червня, на НТК ім. Баннікова у Києві відбувся фінальний матч Еліт-ліги ДЮФЛУ серед команд U15 (футболісти 2006 року народження), в якому зустрічалися київське «Динамо» та «ДАФ Дніпро» з Дніпра.


На півфінальній стадії динамівці в серії пенальті перемогли принципового суперника, донецький «Шахтар» (основний час – 1:1), а «ДАФ Дніпро» у дніпровському дербі розгромив ДВУФК (3:0).


Вирішальний поєдинок за золоті нагороди підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка розпочали рішуче, і вже на 8-й хвилині вийшли вперед. Чудовий дриблінг на підступах до володінь суперника продемонстрував Владислав Калин, після чого з лінії карного майданчика завдав точного удару у верхній кут воріт – 1:0.


На 14-й хвилині дніпряни були близькими до того, щоб зрівняти рахунок. Жданов вискочив віч-на-віч із Суркісом та перекинув м’яча над нашим голкіпером, який кинувся в ноги, але за мить арбітр скасував взяття воріт, зафіксувавши офсайд у нападника.


Розуміючи, що мінімальна перевага хитка, кияни продовжували тиск на ворота суперника й подвоїли рахунок. На 19-й хвилині Осипенко класним пасом зі своєї половини поля кинув у прорив Пономаренка, Матвій втік від захисника віч-на-віч із воротарем та пробив у кут – 2:0.


Пономаренко був близький до того, аби оформити дубль, але його удар на 26-й хвилині голкіпер парирував ногою. Ще в одному епізоді на 30-й хвилині Матвій блискучим пасом вивів до воріт Пашка, але той не зміг у ближньому бою переграти воротаря.


Щодо моментів біля наших воріт, то вони обмежувалися переважно подачами до штрафного майданчика, де надійно на виходах діяв В’ячеслав Суркіс. Наш голкіпер діяв просто, вибиваючи м’яча кулаками подалі від власних володінь, тим самим додаючи ще більше впевненості своїм партнерам.


Щоправда, в дебюті другого тайму номінальні гості скоротили відставання в рахунку. Класний удар від правого кута штрафного майданчика вдався Жданову, і навіть ефектний стрибок Суркіса не допоміг завадити м’ячу залетіти під поперечину – 2:1.


У подальшому динамівці спробували заспокоїти гру, чому «сприяла» в тому числі й 30-градусна спека. Але в одному епізоді захист «біло-синіх» не встежив за Шолупцем, той уникнув офсайду, перебуваючи на лінії штрафного майданчика, й ударом метрів із 15-ти у верхній кут змусив капітулювати нашого голкіпера – 2:2.


За хвилини, що залишалися до завершення основного часу, футболісти особливо моментами не побалували. Щоправда, на останніх хвилинах супермомент був у Пономаренка, який вискочив до воріт, але з гострого кута пробив повз стійку.


У підсумку, доля чемпіонського звання визначалася в серії післяматчевих пенальті. Футболісти «Динамо» реалізували всі свої спроби, а от суперники два удари з чотирьох схибили. Тож, «Динамо» U15 перемагає та стає чемпіоном України!


Також індивідуальні нагороди отримали В’ячеслав Суркіс та Матвій Пономаренко, які стали найкращим голкіпером та нападником чемпіонату Еліт-ліги сезону-2020/2021.


Відзначимо, що в матчі за третє місце донецький «Шахтар» переміг дніпровський ДВУФК – 3:0, ставши бронзовим призером Еліт-ліги ДЮФЛУ.

ДЮФЛУ. U15. Еліт-Ліга. Фінал


«Динамо» – ДАФ «Дніпро» – 2:2 (серія пенальті – 4:2)


23.06.2021. НТК ім. В. Баннікова


«Динамо»: 71. Суркіс, 4. Кусий, 17. Нестеренко, 18. Захарченко, 3. Кузьменко, 6. Хмельовський, 7. Осипенко (8. Білий, 49), 14. Іщенко, 19. Пашко (22. Шевченко, 55), 21. Калин, 11. Пономаренко.


Голи: Калин (8), Пономаренко (19) – Жданов (37), Шолупець (50).


Серія пенальті

0:1 – Жданов, 1:1 – Захарченко, 1:1 – Іванов (поперечина), 2:1 – Пономаренко, 2:1 – Кожушко (повз ворота), 3:1 – Калин, 3:2 – Чабан, 4:2 – Білий.