23 травня 2006 15:50

Специально к ЧМ ICTV закодируется, а комментировать матчи будут Гливинский и Босянок


З першого червня телеканал ICTV буде закодований, і картинку зможуть побачити лише українські телеглядачі та ті, хто мають супутникове телебачення, а також спеціальну картку. Таку міру канал впровадив спеціально до ЧС-2006 року, матчі якого ICTV буде показувати.

Як ми вже повідомляли, на ICTV плануються трансляції чемпіонату світу, щоденні ранкові щоденники про перипетії подій в Німеччини, а також програму "3 тайм", яку буде вести відомий журналіст Савік Шустер.

На спеціальній прес-конференції у Києві про плани каналу розповідали керівники ICTV, Савік Шустер та Ігор Мірошниченко, який буде працювати від телеканалу в Німеччині.

Що стосується "3 тайму", то він буде виходити кожного дня під час ЧС-2006 о 00:00, відразу після того як закінчується трансляція останнього матчу. Програма запланована на 1,5 години і за словами Шустера, такий формат цілком оптимальний. Окрім включень з ЧС знімальної групи каналу у студії будуть запрошуватися відомі в минулому футболісти, тренери та фахівці футболу. Також буде працювати дискусійна студія ICTV і в Німеччині, куди будуть приходити тренери та футболісти збірної України.

"У "3 таймі ми основну увагу, звісно, приділятимемо українській збірній, активно висвітлювати всі події, пов`язані з тренуваннями та іграми, - наголошує Савік. - Ця програма абсолютно українськоцентрична."

На питання, чи буде Шустер запрошувати гостей з країн СНД та Росії, які будуть вболівати за збірну України на ЧС-2006, російський журналіст відповів: "Ви, напевно, дещо перебільшуєте у тому, що за Україну будуть вболівати на всіх теренах колишнього СРСР. Те ж саме стосується і Росії, яка по-своєму відноситься до перемог України."

Також стали відомі і коментатори, які будуть на ICTV озвучувати матчі ЧС-2006. Не виключено, що ігри на стадії чвертьфіналу та півфіналу буде коментувати Ігор Мірошниченко, якщо звільниться від роботи прес-секретаря збірної України на Мундіалі.

Ще двома коментаторами стануть ведучий програми "Гол" на "Новому каналі" Олександр Гливінський та Денис Босянок з НВО "Поверрхность".

Також планується ще один коментатор з українського спортивного телеканалу.