7 грудня 2020 12:55
1

Украинского экс-футболиста приговорили в России к 12-ти годам колонии

Московський міський суд засудив колишнього українського футболіста Василя Василенка до 12 років позбавлення волі. Українця звинувачують у шпигунстві на користь своєї країни.


Відбувати покарання Василенко буде у колонії суворого режиму.

Справа Василенка перебуває під грифом “таємно”, а засідання Мосміськсуду відбувалося у закритому режимі. Невідома й точна фабула обвинувачення. Справу українця вело керівництво ФСБ Росії, яке не коментувало його деталі.


Василенко народився у 1967 році і є громадянином України. У період з 1992 по 2001 рік він захищав кольори трьох українських футбольних клубів: Таврія (Новотроїцьке), Дружба (Бердянськ) та Торпедо (Мелітополь). Спортсмен грав на позиції захисника.


У липні 2020 року стало відомо, співробітники ФСБ Росії звинувачують колишнього футболіста у шпигунстві на користь України.

Василенка арештували у жовтні 2019 року за звинуваченням у незаконному перетині російського кордону, але весною 2020 року справу перекваліфікували на шпигунство. Про його арешт стало відомо, коли він оскаржив постанову про продовження арешту та сам факт арешту.

Кожного українця, який добровільно їде в парашу, не визволяв би із буцигарні. Тільки вкрадених силоміць.