5 травня 2024 15:05

"Барса" віддала б перевагу Вільямсу, а не Ольмо - Ніко на 10 млн євро дешевше. Але для трансферу потрібний мінімум один великий продаж

"Барселона" схиляється до варіанту із запрошенням Ніко Вільямса, а не Дані Ольмо.


Головна мета каталонського клубу на літо – посилення опорної зони. Але, як пише Diario Sport, "Барселона" хоче вийти на ринок у пошуку лівого вінгера, якщо буде можливість. Головним кандидатом у такому разі буде Ніко Вільямс із «Атлетику», а не Дані Ольмо з «РБ Лейпциг».

Вільямс подобається "Барселоні" хорошим дриблінгом і тим, що він якісно володіє обома ногами. Ольмо більш різнобічний гравець, тому що може грати і на фланзі, і в атаці, і в центрі поля. Але «Барса» вважає, що склад цих позиціях досить укомплектований. А ось Вільямс може зіграти і центрфорварда, що Барселоні буде корисно.

Також на користь Ніко каже вік – йому лише 21 рік – і ціна. Його відступні в «Атлетіку» – 50 млн євро. 26-річний Ольмо коштуватиме дорожче – його відступні в «РБ Лейпциг» становлять 60 млн євро. Крім того, Дані претендуватиме на більш високу зарплату, ніж Ніко.

Однак поки що «Барселоні» рано думати про посилення лівого флангу атаки. Щоб здійснити подібну покупку, клубу знадобиться як мінімум один великий продаж.

Цього сезону Вільямс забив 7 голів і зробив 15 результативних передач у 34 матчах за «Атлетік». У Ольмо 8 м'ячів та 5 результативних передач у 25 іграх.