15 жовтня 2020 19:26
8

"Горняк-Спорт" подал запрос в УЕФА относительно нарушения регламента в матче Кубка Украины с "Днепром-1"

ФК «Гірник-Спорт» подав запит до УЄФА відносно порушення регламенту у матчі Кубка України із «Дніпром-1».


«Буває таке, що в нашому футболі регламент не є регламентом, - дивується Петро Каплун. – Це стає зрозуміло після рішення КДК УАФ відносно кубкового матчу «Гірника-Спорт» із «Дніпром-1». Ми зіграли кубковий матч, згідно регламенту Кубка України сезону-2019/2020, який затверджений виконкомом УАФ 12 серпня 2020 року. Читаємо, стаття четверта, там написано: «У матчі змагань дозволяються заміни не більше п’яти футболістів. Заміна, яка не використана в основний час, може бути використана в додатковий час. Під час матчу дозволяється використовувати три можливості для проведення замін в основний час та дозволяється ще одна можливість проведення у додатковий час».

«Нас назвали божевільними, коли ми звернули увагу на цей пункт регламенту, - продовжує Петро Каплун. - То не божевільні, повинні чітко прочитати це. Спеціально для них написано, що у додатковий час є одна зупинка гри для замін, а не дві чи три. І там не пишуть, що заміна переноситься, - каже Петро Каплун. – Так УЄФА рекомендувала і в травні це було прийнято, але у серпні виконком УАФ прийняв у іншій редакції цей документ. На нас полилися потоки бруду, нам казали, «читайте матеріальну частину», так ось він і є регламент. Для чого він пишеться? Хочу звернутися до журналістів, перед тим, як публікувати матеріал, спочатку опублікуйте регламент, щоб його обговорювали. А то, коли публікуєте новини, потім люди починають здогадуватися і згідно симпатій до того, або іншого клубу тримаються тієї чи іншої точки зору. У регламенті все записано та затверджено виконкомом і ніяких розбіжностей тут бути не може».

За словами Петра Каплуна, «Гірник-Спорт» опротестує в усіх інстаціях, якщо буде винесене рішення не на користь клубу з Горішніх Плавнів.

«Нехай УЄФА розтлумачить правильний у нас регламент чи не правильний? Ми зробили запит до УЄФА тепер очікуємо рішення КДК УАФ, яке ми й досі не отримали. Коли отримаємо рішення, ми надішлемо його в УЄФА і нам все розтлумачать».
Ребят, я чуть не понял к чему вы упомянули про Мариуполь-Динамо. Днепр прав на 100 %. По регламенту у команды 5 замен на 3 слота. В том матче Днепр сделал 3 замены одним слотом в основное время. То есть у них осталось 2 слота. В овертайме добавляется еще одна замена к тем 5. Но в регламенте нет правила, что в овертайме только один слот, в овертайме добавляется один слот . А т.к. Днепр в основное время использовал один слот, то в доп. время у них было три слота, а не один. Вот м всё
Сховати
Footbaler, Я так розумію, що якщо б Дніпро в овертаймі випустив двох гравців за одну паузу, то жодних питань не виникло б. А так як це сталося за дві паузи то вимоги Гірника цілком доречні якщо подивитися на пункт 4 регламенту який процитовано у статті.
Во балбесы, там все по закону было сделано))
Сховати
Footbaler, Ось і подивимось на рішення УЄФА.
Сховати
Vitaliymkua, а чего смотреть то? И так понятно какое решение будет.
Вам напомнить решение Лозанны по вопросу Динамо с Мариуполем?
А решение такое: внутренние спорные моменты, решаются регламентом местной федерации. А раз местная федерация решила, что так можно, значит можно.
Сховати
Ватель, Там було не так. Там диво юристи Суркіса чи то зовсім не надали, чи то надали невчасно якісь документи. Із урахуванням цього той позов по суті навіть не розглядався.
Сховати
Vitaliymkua, там все рассматривалось, как раз формулировка была такая, а по документам, то там не было прикрепленных документы от СБУ заверенных ФФУ (Динамо в ФФУ отправляло, а те к делу не пришили), были документы от СБУ в Динамо, но не завизированные ФФУ, тогда возможно было бы и другое решение.
А так Динамо напирало, что было не безопасно и европейские команды не летят же, на что в Лозанне сказали, что европейские команды это другой турнир и там свой регламент, а внутренние разборки решаются внутренним регламентом, и если он разрешает такие матчи, то значит Динамо в пролете.
Сховати
Ватель, Можливо й так. Усіх нюансів не пам'ятаю. Але ж зараз ситуація дещо інша. Гірник надав до УЄФА запит щодо тлумачення регламенту затвердженому УАФ, та чи зроблена та заміна була згідно з цим регламентом. Від рішення УЄФА й залежатиме остаточне рішення УАФ у цьому питанні.