8 липня 2020 15:02

Кубок Украины. "Динамо" против "Ворсклы": как это было

8 липня в Харкові на ОСК «Металіст» відбудеться фінальний поєдинок Кубку України-2019/2020. Напередодні вирішального матчу за трофей між «Динамо» та «Ворсклою» згадуємо всі попередні зустрічі між цьогорічними фіналістами.


Цього року відбудеться лише друга зустріч «Динамо» та «Ворскли» в Кубку України. Перша мала місце в листопаді 2002 року у чвертьфіналі та майже без варіантів завершилася на користь киян. Спочатку вони з мінімальним рахунком виграли вдома (1:0), а за тиждень розтрощили полтавців на їхньому полі — 4:0.


Один із чотирьох м’ячів забив вихованець полтавського футболу — Олександр Мелащенко. У кожному з двох матчів відзначався Максим Шацьких — головний бомбардир «Динамо» тих часів. Ще по разу ворота вражали Юрій Дмитрулін та Діого Рінкон.


А от з урахуванням усіх офіційних турнірів (плюс чемпіонат та Суперкубок України) суперники провели між собою 53 поєдинки. Повна перевага на боці «Динамо» — 40 перемог. «Ворскла» виграла лише чотири рази. Востаннє — у серпні 2016 року в Києві. Загальний рахунок матчів між киянами та полтавцями — 112:33.


Одна із зустрічей «Динамо» та «Ворскли» завершилася повним фіаско команди з Полтави — 0:8. Це відбулося у вересні того самого 2002 року, коли шляхи суперників вперше перетнулися в Кубку України.