26 червня 2020 15:11
1

Олег ПРОТАСОВ: "В отдельных случаях арбитры неэффективно используют систему VAR"

Коментар першого віце-президента Української асоціації футболу Олега Протасова щодо якості арбітражу в окремих матчах.


«Давайте почнемо з того, що до футбольного арбітражу завжди були претензії — так склалося історично, - сказав Олег Валерійович. - Звичайно, ми всі хочемо, щоб кількість помилок арбітрів була мінімальною, в ідеалі — щоб їх не було взагалі. Саме для цього Українська асоціація футболу впровадила систему VAR у матчах чемпіонату та Кубку України. Поки система використовується лише на ключових матчах чемпіонату, але УАФ працює над тим, щоб із сезону-2021/2022 система VAR була задіяна на всіх матчах УПЛ. Водночас в окремих випадках арбітри, на мою думку, неефективно використовують систему VAR, що призводить до незадоволення якістю арбітражу.


Зазначу, що Комітет арбітрів УАФ — незалежна структура. У комітету та його керівника Лучано Лучі є повна підтримка з боку керівництва УАФ. Ніхто не втручається в їхні кадрові питання, питання ротації арбітрів та їхнього покарання. Водночас викликає певне занепокоєння регулярне згадування окремих арбітрів у контексті неякісного арбітражу матчів чемпіонату. Яскравий приклад — Микола Балакін, який нещодавно знову припустився грубих помилок після тривалого відсторонення за схожі дії.


Користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх представників суддівського корпусу України! У матчах УПЛ та першої ліги ПФЛ настає пора вирішальних матчів. Прошу всіх максимально відповідально та сконцентровано поставитися до своїх обов’язків! УАФ веде жорстоку боротьбу з негативними явищами в нашому футболі й продовжує активну роботу в цьому напрямку. На цьому шляху для нас не існує заборонених тем чи недоторканих осіб. Найголовніше — інтереси футболу! Найсильніші мають визначатися виключно на футбольному полі в чесній спортивній боротьбі!»

1. Оскільки усі матчі Динамо з VAR, то саме вони є визначальними?
2. Про яку незалежність комітету арбітрів і Луччі можна базікати, якщо ними керують фекалій 1-2-3? Не соромно, що уаф перетворився у підрозділ шлюхтьора.
3. УАФ і справді веде жорстоку боротьбу, але тільки з українським футболом.
Протасов - ти перетворився у непотріб!