4 червня 2020 13:47
3

Агент: "В 2005 году тренером "Динамо" мог стать Хавьер Клементе"

Агент Геннадій Перепаденко розповів про те, як Хав'єр Клементе міг стати тренером "Динамо" у 2005 році.


"Так. У керівництва Динамо вже з'явилися думки щодо запрошення іноземного тренера. Клементе на той момент два роки перебував у творчій відпустці. Останнім місцем роботи був Еспаньйол. Я зв'язався з Хав'єром. Пропозиція його зацікавила. Перша зустріч відбулася в Монако. Потім брати Суркіси запросили його до Києва – подивитися базу в Конча-Заспі, футбольну школу на Нивках. З'їздили на матч із Ворсклою в Полтаву.


Клементе поставив єдину умову – щоб не втручалися в тренерську роботу і селекцію. Вважаю, для українського клубу це був цікавий варіант. Хав'єр двічі вигравав чемпіонат Іспанії з Атлетіком Більбао, де традиційна ставка на місцевих вихованців – басків. Вважалося, що він дуже хороший у вихованні молодих гравців.


Чому не домовилися? Думаю, що Суркіс не ризикнув довірити команду іноземному тренеру. 15 років тому це вважалося революційним кроком. Клементе було цікаво спробувати себе в новому проекті. Але в підсумку Хав'єр повернувся в Атлетік Більбао", - сказав Перепаденко.

Суркис и иностранный тренер-понятия несовместимые (РФию не считать).
"Клементе поставив єдину умову – щоб не втручалися в тренерську роботу і селекцію." - Ну, в принципе, все понятно. Великий футбольный менеджер ИМС не ожидал такой "наглости" от тренера. Ставить под сомнение ежегодные победы в чемпионате, кубке и ЛЧ ради этого требования было непозволительным риском.
Та нам завжди обіцяють Клементе, Ульє чи Почеттіно, а по факту получається Дем'яненко, Хацкевич чи Михайличенко