19 травня 2020 16:50

Легионер "Львова": "Трудно быть готовым на первую игру. Два месяца занимались индивидуально"

Півзахисник ПФК «Львів» Алваро розповів, як провів час на карантині та як почувається після вимушеної перерви. А також про готовність до перших матчів.


– Алваро, команда два місяці була на карантині. Як ти провів цей час і як почуваєшся після нього?


– Старався тренуватися, підтримувати форму. Хоча це й було доволі важко. І після двох місяців ми все ще входимо у форму. Ще доволі важко. Але по трохи ми покращуємо свої кондиції, стараємося виходити на хороший рівень.


– Якщо порівнювати свій стан після зимової перерви і після карантину — яка є різниця?


– Насправді це зовсім інша річ. Зимова перерва в чемпіонаті — це відпочинок. Ми тоді відправляємося в Бразилію. Там ти зі своєю сім’єю, відпочиваєш. І при цьому маєш можливість підтримувати свій фізичний стан. Тому там психологічно легше.


А що стосується карантину, то важко було саме психологічно. Тому що ми були вдома, закриті, інколи вибиралися на якісь прогулянки, старалися займатися. Це дуже важко порівняти. Під час карантину було доволі важко.


– Зараз команда відновила тренування: фізична та бігова робота, вправи з м’ячами. Що тобі найбільше хочеться під час тренувань?


– Найбільш важливе — це набрати форму. Тому що відчувається, що ноги ще є «важкими». І не завжди виходить робити те, що ти задумуєш. Відтак головне — вийти на свої оптимальні кондиції, і тоді все буде вдаватися.


– 30 травня — перший офіційний матч команди після перерви. Чи будеш готовий до цього часу?


– Дуже важко бути готовим на першу гру чемпіонату. Оскільки ми два місяці займалися лише індивідуально. І за два-три тижні підготуватися до першої гри і здорово зіграти — це буде дуже важко.


Кожного дня ми будемо працювати, і я буду якомога більше виконувати роботи, щоб покращувати свою гру. Але я розумію, що це буде важко, бо не так багато часу, щоб підготуватися. А в чемпіонаті буде чимало ігор, в деяких випадках через два-три дні.


– Чи є у Львові місця, які тобі найбільше запам’яталися?


– Місце, яке мені подобається у Львові — моя квартира. Але найкраще місце — це футбольне поле. Там я проводжу свій час.


– Бразильці люблять збиратися великими компаніями. Як часто ти це робиш у Львові?


– Так, було декілька разів. Ми збиралися в мене з хлопцями. В більшості — на вихідних, щоб хоч трохи змінити обстановку. Бо є хлопці, які проживають на базі. Тож я старався їм допомогти.