8 квітня 2020 21:48

УЕФА предупредил федерации об увеличении рисков договорных матчей во время пандемии

Союз європейських футбольних асоціацій направив повідомлення до всіх федерацій про великі ризики організації матчів з фіксованим результатом, попри скасування більшості турнірів, інформує «Рейтинг Букмекерів».


У попередженні УЄФА зазначив, що організатори договірних матчів націлені на ігри нижчого рівня та молодіжних змагань, які можуть надати дані для ринків ставок, і наголосив на підвищеному ризику «фантомних» матчів, у яких не задіяні справжні футболісти та судді.

В організації заявили, що вже отримали повідомлення з України та Росії про можливі матчі-привиди.

Також УЄФА повідав про випадок у Швеції, де дозволяють проводити заходи, в яких беруть участь до 50 осіб. До товариського матчу між клубами сьомої і восьмої ліг 30 березня виник безпрецедентний інтерес. Поєдинок був скасований після того, як гравці «отримали безліч повідомлень в соціальних мережах від людей, які шукали інсайдерську інформацію або бажали гравцям удачі або невдачі».

Союз європейських футбольних асоціацій, крім того, склав чеклист для федерацій:

- Перегляньте обмеження своїх країн внаслідок COVID-19, що стосуються футболу. Чи існують які-небудь положення, що дозволяють проводити матчі за певних обставин, наприклад, без глядачів?

- Клубні товариські матчі в даний час дозволені.

- Чи систематично клуби інформують вас про планування і проведення товариських матчів?

- Чи контролюєте ви соціальні мережі, місцеву пресу та сайти операторів ставок на предмет матчів-привидів?

- Чи знають ваші клуби про ризик матчів-привидів?

- Чи відправляли ви інформаційні повідомлення в клуби про ризики, пов'язані з COVID-19, або проводили додаткові тренінги про дистанційну роботу?