30 вересня 2019 23:44
1

Андрей ТЛУМАК: "Священник сказал, что все победы и поражения в футболе от бога. Благодарны, что он был с "Волынью" в матче против "Агробизнеса"

"Волинь" - "Агробізнес" Волочиськ. Післяматчева прес-конференція Андрія Тлумака.


- Знаєте, після таких матчів навіть важче говорити, ніж після поразок, адже всі емоції та переживання були викладені там, на полі, коли втрачаєш гравця при рахунку 0:1… Єдине, що хочу сказати – дякую своїм футболістам, тому що вони це зробили, вони показали свій характер, показали, що вони – одна команда, і ця команда називається «Волинь» Луцьк. Ми вчора були в церкві, там зустрічалися зі священником, і нам там сказали таку промову – люди можуть робити якісь вчинки, працювати цілий тиждень, робити якісь стрибки, кувирки, робити що завгодно, малювати якісь тактичні схеми, але все одно перемоги і поразки йдуть від Бога. Сьогодні це ще раз доведено. Ми дякуємо, що сьогодні він був з нами усіма, з «Волинню»…


Коли команді трохи не щастить, не виходить – минула гра, позаминула гра, з «Балканами», з «Металістом» - десь воно продовжує сидіти в голові, цей момент, навіть не невезіння, а якась невпевненість. А коли вже немає куди відступати, ми вже не думаємо, щастить чи не щастить – 0:1 чи 0:2 уже ніякої різниці не грають. Тоді виключається цей бар’єр в голові – а ви знаєте, що майстерність у нашої команди є. Як і функціональна готовність – тому що вдесятьох бігли вперед, і жоден гравець не падав і не тримався за судому. Це, звичайно, показник функціональної готовності і бажання. Ну і, звичайно, ми трохи перебудувалися. І коли нас було одинадцять, і коли нас було десять, ми нічого не змінювали, нічого не хотіли втримати, а бігли до кінця. При 1:1 ми також могли перебудуватися, зіграти в обороні, однак ми хотіли перемогти, нам сьогодні були потрібні три очки. Ми їх досягли, і я ще раз дякую всім.

(Щодо виконавців пенальті) Є команда, і хто на останніх хвилинах більше відчуває – той виконує. Мабуть, треба сказати дякую Денису, що він десь відчуває, що не повністю упевнений, і дякую тому ж Бартуловичу чи Сіавашу, які брали на себе цю тяжку ношу, тому що це дуже нелегко – хто грав футбол, той розуміє. На останніх хвилинах, при рахунку 1:1 – це дуже тяжко. Але вони мужики!

Слава Богу, всі відновлюються, починають підходити. Тарас Михалик почав тренуватися, Ростик Волошинович з понеділка починає тренуватися в загальній групі. Поки воно тішить, і тішить та перемога, що ми далі будемо в повній обоймі. Ну і дуже добре себе проявили на Кубок – Мартинюк, його можу відзначити, хлопчик старається, бореться, чому йому не дати шанс? Сьогодні так само Рябов вийшов, Чачуа, Климець – чому їм не давати шансу? На сьогоднішній день буде ротація, тому що молодь росте, і наші досвідчені гравці будуть більше працювати. Це не означає, що вони не працюють, однак це означає, що у нас є конкуренція.

Цей матч вирішував дуже багато в турнірній таблиці. Мабуть, окрім плей-офф з «Карпатами», це був найважливіший матч за період, коли я працюю тут.
Нагадало як африканські команди до шаманів їздили переде чемпом світу.