18 серпня 2019 08:55

Леонид КУЧУК: "Игроки "Руха" стали немного рекламными щитами и забыли как играть"

Після перемоги у прикарпатському дербі з рахунком 2:1 своїми враженнями від матчу поділився головний тренер «Руху» Леонід Кучук.


– Ми у другому таймі створили чотири стовідсоткові моменти, які потрібно реалізовувати. Володіли повністю перевагою і дитяча помилка одного гравця перевернула всю гру, адже ти не можеш більше помилятися і відповідно у тебе наступає хвилювання. Але навіть попри це ми створили ще чотири моменти, які потрібно реалізовувати і матч заспокоїться. Замість цього ми свої сильні сторони нівелювали. Суперник своїми довгими передачами відсунув гру до наших воріт і почав нас пресингувати. Ось і все. Дякую, що багато футболістів, розуміючи це не догравали, а грали самовіддано і дякую Роману Мисаку, що він на останній секунді допоміг нам перемогти. Мене ця гра зараз не задовільняє. Деякі гравці ніяк не вийдуть з дитячого віку і не перейдуть в дорослий футбол. Ось це мене засмучує. Ми трохи стали рекламними щитами, а забули грати у футбол. Грають не рекламні щити, а справжні футболісти, саме тих гравців я люблю. В нас їх багато, народилось багато, але ще не всі ними стали.

– «Рух» дуже активно розпочав поєдинок. Це була ваша установка?

– Так, була установка пресингувати, змусити суперника якомого далі від наших воріт робити довгі передачі. Ми пресингували, а згодом просіли. Те, що суперник перебудувався в три центральних жодного значення не має. Ми також перебудувалися в три центральних, втім просіли. Помилка одного гравця може перевернути все на світі. Що ж зробити? Для нас ці три залікові пункти більше мають вагу, ніж ця помилка. Три очки – це три очки. Зазвичай в таких матчах можеш отримати нуль. Поправлять одному футболісту зачіску, його сфотографують, візьмуть на шість годин, будуть фотографувати і відправлять назад через океан і все буде нормально.

– В ротації дуже бракує Климчука і Бойчук. Коли можна буде їх побачити?

– В найближчий час, я просто страхуюся. Вони вже фізично готові виходити на футбольне поле. Зрозуміло комусь прийдеться посунутися, але що зробиш. Гра повинна бути ще сильнішою і ще потужнішою незалежно ні від кого. Хто в нас лідер мене не цікавить. Я поважаю стиль суперника, вони його мають, силовий стиль. Вони його використовують. Можуть виграти, можуть програти, але вони борються. Правда, щось з «Волинню» у другому таймі вони, як то кажуть «ріденько грали». Я своїй команді другий тайм з «Волинню» навіть не показував, а показував іншу гру і на основі іншого матчу готувався. Всі ж розуміючі люди. Ми входимо в чемпіонат. Нам вистачає сил, тому зараз трохи проведемо розмову і підемо далі.