11 серпня 2019 12:17

Первая лига. Уже после третьего тура команд без потерянных очков не осталось

У попередньому огляді першолігової першості ми вже розповідали про скаргу «Прикарпаття» на появу у складі «Авангарду» в поєдинку другого туру, який завершився внічию — 2:2, незаявленого футболіста Владислава Савіна.


8 серпня рішенням КДК УАФ краматорцям було зараховано технічну поразку — 0:3. Це дозволило іванофранківцям наздогнати лідера, «Чорноморець», а завдяки кращому співвідношенню забитих та пропущених м’ячів і випередити одеситів й очолити турнірну таблицю.


Однак без втрачених очок підопічні Володимира Ковалюка залишалися недовго. У суботу в Луцьку в напруженому поєдинку вони поступилися місцевій «Волині» — 2:3. До перерви гості були попереду — 2:0, але в другому таймі лучани додали обертів і схилили шальки терезів на свій бік.


Що ж до «Чорноморця», то він свій черговий поєдинок також проводив у гостях — у Минаї. Господарі цього тижня підписали екс-гравця «Волині» Олександра Маткобожика й орендували в елітного «Львова» бразильського легіонера Енріке Араужо, проте ці виконавці до стартового складу не потрапили. Та закарпатці, в яких виділялися граючий спортивний директор Михайло Кополовець та Артур Карноза, зуміли дати іменитому супернику бій. До перерви гра проходила на зустрічних курсах, хоча небезпечні моменти частіше створювали одесити. Не відсиджувалися в обороні команди й у другому таймі. На четвертій компенсованій хвилині у ворота «Чорноморця» був призначений пенальті, який реалізував Анатолій Нурієв. «Минай» здобув першу звитягу в першому дивізіоні!


— Ми маємо нарікати передусім на себе, — сказав після фінального свистка керманич гостей Ангел Червенков, — адже не реалізували з півдюжини гольових моментів. Щодо призначеного в наші ворота пенальті є питання до арбітра.


— Сьогодні удача була на нашому боці, — відзначив головний тренер «Миная» Василь Кобін. — Сподіваюся, що ця перемога додасть моїм підопічним упевненості у своїх силах. Також відзначу наших уболівальників, які були надійним 12-м гравцем.


І все ж центральний поєдинок туру відбувся в Харкові, де «Металіст 1925» приймав «Рух». Ці команди не приховують свого бажання підвищитися в класі. До речі, під час передостаннього етапу підготовки вони вже зустрічалися в контрольному матчі, і тоді гору взяли новоспечені львів’яни — 2:1. Підігрівав інтерес до звітного поєдинку й той факт, що нині за «Рух» виступають колишні футболісти слобожан — Олег Синиця та Іван Калюжний.


Дебют був за господарями, але воротар гостей Роман Мисак парирував підступний удар Ярослава Ямполя, а Вадим Жук схибив з близької відстані після подачі кутового. Проте на 17-й хвилині харків’яни таки досягли свого: Максим Цвіренко відкрив рахунок.


У другому таймі львів’яни частіше контролювали м’яч і перехопили ініціативу. А на 74-й хвилині Данило Кондраков реалізував пенальті і врятував свою команду від поразки. До речі, Кондраков не йде з поля без гола вже в третьому матчі поспіль.


3 тур


10.08.2019


«Гірник-Спорт» — «Оболонь-Бровар» — 0:1

«Минай» — «Чорноморець» — 1:0

«Волинь»— «Прикарпаття» — 3:2

«Металіст 1925» — «Рух» — 1:1

«Авангард» — «Миколаїв» — 3:1

«Агробізнес» — «Балкани» — 3:0

«Металург» — «Інгулець» — 0:2

«Черкащина» — «Кремінь» — 2:2