10 квітня 2018 13:24

Роман ЯРЕМЧУК: "Травма позади, тренируюсь в полную силу и хочу как можно быстрее набрать форму"

Нападник «Гента» й кандидат до національної збірної України Роман Яремчук в інтерв'ю офіційному сайту ФФУ розповів про повернення до гри після травми, шанси свого клубу в боротьбі за чемпіонство, розмову з Андрієм Шевченком та перегляд матчів синьо-жовтих по телевізору.


— Романе, в останньому матчі чемпіонату Бельгії ви повернулися на поле після травми, відігравши 17 хвилин проти «Брюгге». Наслідки пошкодження вже не заважають?

— Дякувати Богу, так. Були проблеми із задньою поверхнею стегна, тому потрібні були пауза й відновлення. Зараз уже все позаду, тренуюся на повну силу й хочу якомога швидше набрати форму.


— Чи була можливість зіграти проти «Брюгге» більше, ніж 17 хвилин?

— Перед матчем тренер питав, чи готовий я буду вийти на поле в разі потреби. Я сказав, що готовий. Але не варто забувати, що я пропустив кілька поєдинків, а 8 квітня ми грали проти лідера чемпіонату. Велике спасибі тренеру, що надав мені майже 20 хвилин ігрового часу. У психологічному плані для мене це великий плюс, свідчення підтримки й моєї необхідності команді. Із такою довірою й настроєм буду набирати форму ще швидше.


— За час, відведений на полі, був шанс відзначитися?

— Так, я мав непоганий момент. Пробивав по воротах, але захисник заблокував удар. Проте найважливіше, що я вже відчув гру після травми, а наша команда виграла дуже важливий матч.


«Гент» побореться за чемпіонство?

— Звичайно, адже ми маємо такий шанс. Для нас кожна гра вже є ключовою. Попереду ще вісім турів, тому намагатимемося грати на максимумі. Усе залежить від нас.


— Яке враження залишилося після бесіди з головним тренером збірної України Андрієм Шевченком?

— Лише позитивне. Шкода, що отримав травму й не зміг взяти повноцінну участь в останньому зборі. Медобстеження підтвердило пошкодження, тому було прийнято рішення, щоб я відновлювався в Бельгії.


— Була можливість подивитися матчі збірної з Японією й Саудівською Аравією?

— Так, повністю переглянув обидва поєдинки. Може, хтось і критикує гру синьо-жовтих, але мені наша команда сподобалася в обох матчах. Оцінюю гру збірної тільки позитивно.


— Чи розраховуєте на запрошення на наступний збір?

— Це не мені вирішувати. Усе залежить від моєї гри в клубі. Якщо буду гідний виклику до збірної, думаю, двері до неї будуть для мене відчинені.