2 лютого 2018 18:29

"Динамо" U-15 стартовало в Зимнем Кубке ДЮФЛ с победы

У Дніпрі розпочався перший етап щорічного дитячо-юнацького турніру Зимовий Кубок ДЮФЛ серед футболістів вікової категорії U-16 (футболісти 2002 року народження).


Нагадаємо, у групі «Дніпро» «Динамо» представлене командою на рік молодшою (U-15) під керівництвом Євгена Лозинського та Олександра Стужука. Матчі турніру проходили у критому манежі заміської бази «Дніпра» та тривали два тайми по 35 хвилин.


У першому матчі динамівці зустрілися з дніпровським МДЮСШ, у складі якого на поле виходили хлопці навіть на два роки старші за гостей. Усього кілька хвилин знадобилося нашій команді, щоб приноровитися до нової арени, суперника та налаштувати свою гру. Після підказок тренерів динамівці провели кілька перспективних атак, одна з яких вже на 5-й хвилині поєдинку призвела до взяття воріт. Після проходу лівим флангом Назар Волошин гострим пасом запустив вперед Кирила Попова, здавалося, що передача вийшла засильною, і кут обстрілу буз занадто гострим, тож напрошувався простріл до штрафного майданчика, але Кирило примудрився прямим ударом відправити м’яч у дальній кут. Зовсім скоро наша команда здорово вийшла у контратаку, яка знову стрімко розвивалася лівим флангом, але не вистачило вдалого останнього пасу та прийому м’яча нападником. Ще одного разу після навісу справа намагався завдати удару Євген Мазур – трохи не пощастило. Взагалі, перевага динамівців сумнівів не викликала – майже уся гра проходила на половині поля суперника, а дніпровцці загрожували володінням нашого голкіпера, переважно, після стандартних положень.


Наприкінці тайму наші хлопці трохи підсіли, але це не завадило їм провести ще пару хороших атак.


Щойно розпочався другий тайм, захисники МДЮСШ не встигли за Волошиним і були змушені порушувати правила. Пенальті чітко реалізував капітан Антон Боль. По ходу другої половини зустрічі тренери провели ряд замін, гра дещо пожвавилася. Кожну свою атаку наші гравці намагалися завершувати ударом по воротах. Але відзначимо і надійні дії воротаря Артема Фастова, який ліквідував вихід один на один та виручав свою команду ще в кількох моментах.


Наприкінці зустрічі кияни виконали стандартне положення майже з лінії штрафного майданчика, але Відошевич пробив зовсім трохи вище поперечини.


- До цього турніру ми спеціально не готувалися, працюємо за звичною програмою підготовки до поновлення чемпіонату України, затвердженому керівництвом клубу та школи, - розповів після гри тренер Олександр Стужук. – Що стосується першої гри, ми здоволені, хлопці добре виглядали. Якщо враховувати те, що у складі суперника були гравці на два роки старші (2001 року народження), а вдома наш гравці працювали під великими навантаженнями, ми виглядали гідно. Побудували свою гру з урахуванням того, що переходити із оборони в атаку нам буде складно, тому поставили завдання щільно накривати суперників у чужому штрафному майданчику та постаратися добре зіграти на половині поля господарів. Це нам вдалося – ми забили швидкий м’яч. Загалом, ми контролювали хід усієї зустрічі, лише трохи підсіли наприкінці першого тайму. Але потім розбігалися, провели заміни, освіжили гру та довели її до переможного завершення.


Нам потрібні контрольні матчі, щоб подивитися хлопців. У нас є чотири нових футболісти, треба визначитися, чи зможуть вони скласти конкуренцію тим, хто вже є у команді. Звісно, важко грати чотири дні поспіль зі старшими опонентами. Якби поєдинки проходили через день, було б краще.


Зимовий Кубок ДЮФЛ. Група «Дніпро». 1-й тур


«Динамо» U-15 - МДЮСШ – 2:0 (1:0)


«Динамо» U-15: 1. Фастов, 4. Боль (к), 20. Мазур (21. Ставничий, 41), 16. Базілєєв, 17. Хрипчук, 18. Березанський (5. Скрипник, 55), 19. Н. Волошин (2. Хацкевич, 60), 15. Опанасенко, 9. Демиденко (10. Відошевич, 48), 7. Попов (11. Малиш, 52), 23. Міщенко (3. Мельник, 45).


Голи: Попов (5), Боль (36).


Нагадаємо, свій наступний матч на Зимовому Кубку ДЮФЛУ «Динамо» U-15 проведе завтра, 3-го лютого, проти дніпровського УФК. Початок зустрічі о 16.0