5 грудня 2017 18:38
4

Андрей ЛУНИН: "Я отказал "Динамо" и "Шахтеру", а от "Реала" официального предложения не было"

Голкіпер «Зорі» Андрій Лунін дав ексклюзивне інтерв'ю порталу «Футбол24», в якому розповів про те, як відмовився переходити в «Динамо» і «Шахтар», а також про інтерес з боку мадридського «Реала».

Про те, що його асоціюють з молодим Шовковським: Шовковський – авторитет для мене, як, напевно, для всіх в Україні. Людина присвятила кар'єру київському Динамо, багато років залишалася першим номером у національній збірній. Я читав, що його запрошували у європейські клуби, він цього заслуговував.


Той же Андрій Пятов… Більше можу сказати про нього, адже працював із ним у таборі збірної України. Пятов допомагав мені, підказував, пояснював – фактично став для мене другим тренером у національній команді. Завдяки Андрієві було легко адаптуватися в новому колективі. Він для мене навіть більший авторитет, ніж Шовковський, хоча обидва – the best.


Про інтерес мадридського «Реала»: Офіційної пропозиції не було. Ніхто не привозив мені паперів і не показував, мовляв, ось контракт, ось умови. Розмови – були, чутки – були. Але поки що ніякої конкретики.


Перейду в "Реал" тільки за умови, що буду грати першим номером? Тільки так. Перейти в Реал і сидіти в запасі, або чекати, поки тебе запхнуть в оренду? Навіщо це мені? Не бачу ніякого сенсу. Зоря – прекрасний клуб. Ліга Європи, чемпіонат України, який вирівнявся і став складнішим у порівнянні з минулим сезоном. Перспективи тут хороші, адже Зоря виховує молодих гравців не перший рік. А от перейти кудись, зробити гучну заяву, мовляв, це ж Реал (Мадрид), а потім зникнути – безглуздо. Дасть Бог, краще переїду туди в 27 років, ніж зараз.


Про відмову переходити в «Динамо» і «Шахтар»: Чи дійсно я відмовив цим командам? Так. У Шахтарі мені прямо сказали, що я грати не буду. Лише тренуватимуся з першою командою. А потім – оренда або практика в "дублі". Навіщо мені залежати від Шахтаря, якщо я можу повноцінно грати за клуб, який виступає в єврокубках?


Олег Бабій

адекватний хлопець. реально дивиться на речі
А Динамо не предложило адекватных условий, но предложило контракт на 5 лет без клаусулы, - видимо так. У нас он бы смог в легкую занять 1 позицию.
Зато будет что вспомнить лет через двадцать, отказал Динамо и Шахтеру, а больше никуда не позвали.
ну а динамо что сказало??