25 липня 2017 16:28
15

Владимир ГЕНИНСОН: "У Премьер-лиги нет основания переносить или отменять матч "Мариуполь" - "Динамо"

Президент УПЛ Владимир Генинсон прокомментировал ходатайство "Динамо" о переносе матча 7-го тура в Мариуполе. По словам Генинсона, речь об этом не идет - уровнем безопасности и организации матчей в Мариуполе руководство УПЛ удовлетворено.


- Мы не можем отменить или перенести матч, у нас нет для этого никаких оснований. Федерация футбола заявила стадион. Федерация подтвердила, что матчи могут проходить.


Мы видим, что матчи уже там проходили. Мы со своей стороны проводим там поединки. У нас все, в принципе, проходит идеально. Люди ходят на стадионы, все хорошо. На данный момент там безопасно играть. "Верес" играл - и все нормально, - напомнил Генинсон.

Я считаю, что надо реально отказываться от игры в Мариуполе на основании официальных документов МВД, СБУ и госохраны. В случае, если техническое поражение получит Динамо, а не Мариуполь, то надо обращаться в суд вплоть до Лозанны. Хотя в этом случае думаю, что даже украинский суд будет на стороне Динамо, тут всё очевидно. Мариуполь банально нарушает регламент, не говоря уже о безопасности, потому что аэропорт находится дальше, чем положено.
Мені цікаво, що цей пан бурмотітиме, якщо, не дай бог, щось станеться трагічне. З командою, з вболівальниками Динамо. Він тоді заявлятиме, що Динамо винне. Як в Одесі з Шахтарем. Вважаю, що Динамо має брати письмові гарантії безпеки з кожного з таких діячів: павелки, генінсони, авакови, аброськіни. Всі, хто відповідальний за безпеку, мають дати гарантії. В разі відмови когось, їхати не потрібно. А далі видно буде. Згадайте, як шахтар грав кубкові матчі. Динамо їздило грати на поганому полі, а шахтар грати на нормальному відмовився. І нічого. А тут Динамо попередило давно.
Сховати
Вася, так МВС, СБУ та СДО вже дали відповідь, що не рекомендують проводити матч.
Так уже силові органи дали бумаги, що проводити матчі там не можна. Я навіть в цьому випадку не розумію дії того ж МВС, вони дають листа ДК, що там небезпечно проводити матчі, і в той же час приймають участь в організації матчу з Вересом. Толку з того, що дадуть бумажки типу гарантуємо, а якщо щось трапиться, що вони скажуть, типу, упс, вибачте, ми це не могли контролювати.
В Одесі не така ситуація була і то Чорноморцю деякі матчі не давали там грати. А тут місто в зоні прильоту града (не кажучі вже про Смерчі і Урагани, які можуть взагалі з території рашки прилетіти).
А я впевнений, що Динамо не буде грати в Маріуполі. А якщо зарахують дискваліфікацію, то пан Генінсон дуже швидко залишить своє місце роботи. І не так легко знайде нове. Бо не треба відомо що робити проти вітру