9 лютого 2017 13:20

Украинская Премьер-лига выразил соболезнования в связи со смертью Виктора Чанова

У літописі національного футболу було не так уже й багато знаменитих династій, і найвідоміша з них – династія голкіперів Чанових.

Віктор Гаврилович Чанов запам’ятався як блискучий «страж воріт» «Шахтаря» 1950-х. Його старший син В’ячеслав Вікторович найкращі роки кар’єри віддав московському «Торпедо», а молодший, Віктор Вікторович, став легендою трьох клубів – «Шахтаря», київського «Динамо» та ізраїльського «Маккабі» з Хайфи.

Й так вийшло, що саме наймолодший із Чанових досяг найбільшого визнання у світовому футболі: вигравав Кубок Кубків УЄФА 1986-го, «срібло» чемпіонату Європи для збірних 1988-го, звання найкращого голкіпера світу 1986-го (за опитуванням німецької радіохвилі Berlin-Britz) і топ-воротаря Східної та Центральної Європи 1989-го (за опитуванням східнонімецького інформагентства ADN).

Крім спортивних результатів, любов уболівальників до Віктора Чанова-молодшого посилювалася суто людськими якостями гравця, відсутністю в нього «зоряної хвороби». Свої високі людські якості він підтвердив після завершення кар’єри гравця, коли вирішив радикально змінити життя, спробувавши знайти себе у бізнесі.

У нього знову вийшло успішно – як і завжди до того.

Й ось життя Голкіпера і Людини обірвалося. Влітку йому виповнилось би 58…

Українська Прем’єр-Ліга висловлює співчуття сім’ї, рідним та близьким Віктора Чанова.