10 липня 2016 11:01
2

Валерий ФЕДОРЧУК: "Дай Бог "Динамо" дойти до финала Лиги чемпионов"

Півзахисник «біло-синіх» Валерій Федорчук розповів про те як після свого відновлення він готується до старту в новому сезоні.


- З чого розпочався твій перехід в київське «Динамо»?


- Насправді був процес підписання нового контракту з «Дніпром», але після серйозної травми для мене все зупинилося, також зимою закінчився контракт. Зробив операцію. Потім була зустріч з президентом клубу, де ми поговорили і зійшлися на тому, що до літа я відновлююся. Після цього зробимо висновки, що скаже головний тренер, тоді будемо конкретно розмовляти про новий контракт. В принципі я відновився, набираю свої фізичні кондиції продовжую працювати і як завірив головний тренер все буде нормально, саме з такою метою я тренуюся.


- Зацікавленість «Динамо» і особисто Сергія Реброва дала мотивацію відновленню і бажанню тренуватися?


- Звичайно, тому що «Динамо» найкраща команда України, і це надихало на те щоб відновитися після серйозної травми. Коли надійшла позиція від такого клубу до моєї персони, це надихнуло мене працювати у подвійному режимі, на 120%.


- У тебе було дві серйозні травми за всю кар’єру… Як це можна пояснити?


- Так, за всю кар’єру в мене не було ніяких травм, лише дві, але дуже серйозні у футбольному житті. Такі випробування, я до цього із позитивом ставлюся, значить якась компенсація має бути в майбутньому, тому що дуже важко як в моральному, так і фізичному плані, сидіти в тренажерному залі і пів року дивитися за партнерами як вони грають. Завжди хочеться відчути цей азарт, бути на футбольному полі, допомагати команді. Ну нічого, якщо так сталося - потрібно працювати і мріяти про найвищі титули.


- В загальній групі ти вже із кінця квітня. Раніше не було можливості дебютувати у складі «Динамо»?


- Була розмова із головним тренером і я сказав, що на останню гру з «Металістом» я готовий на тайм точно, але коли прилетіли туди йшов дощ, була гроза… Рауль та Ребров підійшли і сказали що немає сенсу ризикувати зараз. «Ми розраховуємо на тебе, все у тебе йде нормально, пройдеш збори і заради однієї гри зараз робити такий ризик немає сенсу», - сказали вони. В принципі я вважаю, що ми правильно зробили і зараз я спокійно проходжу збори і набираю свої оптимальні кондиції.


- Ці збори – це конкретний шанс довести свою необхідність «Динамо».


- Саме головне бути своєрідним гвинтиком, механізмом для такого клубу як «Динамо», розуміти те чого прагне головний тренер. І я намагаюся швидко вникати у ці деталі, щоб швидше виходити на поле і приносити користь для команди.


- Свого часу ти пограв практично на всіх позиціях, окрім форварда і голкіпера. В «Динамо» тебе бачать тільки на одній позиції, чи розглядаються також інші варіанти?


- Конкретної розмови на яку позицію мене розглядають не було. Сергій Станіславович знає, що я опорний півзахисник, але я можу за необхідності зіграти і вище.


- Теоретичні заняття, які проводяться щодня на зборі сильно допомагають під час матчів?


- Звичайно. Ми збираємося для того щоб аналізувати помилки які ми робили в попередніх матчах, щоб у майбутньому їх не допускати. Також на майбутнє слухаємо як потрібно грати в тих, чи інших епізодах.


- Фінал Ліги Європи це поки що найвище досягнення у кар'єрі?


- Поки що так, але я мрію про більше. Можливо це трішки смішно звучить, але для мене не смішно - коли я вперше пошкодив хрестоподібну зв’язку, а в основному деякі футболісти закінчують свою кар’єру після такої травми, я після такої травми грав у фіналі Ліги Європи. Зараз я із посмішкою дивлюся на те що у мене другий раз травма хрестоподібної зв’язки. Можливо і дай Бог дійти «Динамо» до фіналу Ліги чемпіонів. Все це реально, потрібно просто працювати і вірити в це.


- Кажуть що секретом «Дніпра» цього досягнення була команда гра і колектив. В «Динамо» зараз є такий колектив, який може досягати найвищих цілей?


- В «Динамо» є свій колектив, свій кістяк команди. Команда насправді дружелюбна, всі один із одним спілкуються, немає жодних непорозумінь. Вважаю, що у «Динамо» є всі шанси дружнім колективом добиватися найвищих результатів.


- Достатньо багато молоді на зборах, на твою думку вони створюють конкуренцію?


- Молодь завжди створює конкуренцію. Вона має прогресувати біля досвідчених гравців «Динамо», для них це дуже корисний досвід. Ми свого часу були такі самі, працювали і билися за місце потрапляння в основний склад. На мою думку у них є все щоб грати у складі «Динамо», всі перспективні хлопці і чим швидше вони наберуться цього дорослого досвіду і впевненості в собі тим коротшим буде у них шлях до першої команди.


* фото А.Лукацький

уровень ЧУ не позволяет, не хватает игор на уровне
Финал Лиги Чемпионов,это хорошо конечно,но не с таким составом. Динамо с ВВЛ не дошло хотя в атаке были Ребров,Шевченко,ну а с таким супер форвардом как Гладкий дай бог хотя-бы из группы выйти.