14 жовтня 2013 17:09
3

Динамовцы Рыжук и Буяльский помогли молодежной сборной Украины разгромить Латвию

Молодіжна збірна команда України у матчі відбірного циклу Чемпіонату Європи 2013/2014 на виїзді перемогла команду Латвії з розгромним рахунком 5:1.

Підопічні Сергія Ковальця вирішили не зволікати із своїм завданням на цей матч і забили швидкий м’яч. На 7-й хвилині після навісу Калітвінцева з кутового Рижук головою не залишив шансів воротарю латвійців.

На 25-й хвилині Буяльський з гострого кута небезпечно пробив у рамку воріт, але Варажинскіс продемонстрував дива реакції, відбивши м’яч на кутовий. І вже за хвилину «синьо-жовті» відсвяткували друге взяття воріт: Калітвінцев прострілив з лівого флангу на лінію воротарського майданчика, і Буяльський ударом в дотик відправив м'яч у сітку воріт.

Ще через три хвилини українці, здавалося, нокаутували суперника, забивши третій гол. Тотовицький зробив пас на лінію штрафного майданчику на Калітвінцева, а той п'ятою віддав передачу м'яч на Будківського, який холоднокровно переправив його у сітку повз латвійського воротаря.

Другий тайм став справжнім бенефісом Будківського, якому вдалося ще двічі вразити ворота латвійської команди та оформити хет-трик у матчі. На 50-й хвилині Костевич виконав навіс на дальню стійку, і Будківський, випередивши суперників, головою переправив м'яч у ближній кут.

Чи не єдина помилка захисту гостей привела на 66-й хвилині до голу Латвії. Рейс один в один обіграв Ордеця, увірвався до штрафного майданчику і влучно пробив під голкіпером. Але через хвилину спрацювала зв'язка Костевич-Будківський. Перший виконав фланговий навіс, а форвард «молодіжки» поставив крапку у матчі − 5:1.

Євро-2015 (U-21). Кваліфікація

Латвія - U-21 − Україна - U-21 − 1:5

Голи:
Рейс (65) − Рижук (7), Буяльський (27), Будківський (30, 50, 66)

Латвія:
Варажинскіс − Плендишкіс, Барінов, Йокстс, Хмиз, Лонщаков, Міцкевич, Чістяков (Гуцс, 77), Єрмолаєв (Шадчін, 46), Карашаускс (к), Мілашевічс (Рейс, 61)

Україна:
Рудько − Ордець (к), Караваєв, Рижук, Болбат (Костевич, 46), Цуріков, Нойок (Бабенко, 15), Калітвінцев, Будківський, Буяльський (Ковалець, 70), Тотовицький

Суркису стоит задуматься на счёт украинизации Динамо. Похоже у нас есть хороший шанс. Хотя шансов последние годы у нас было немало.
Буяльский продолжает радовать!
Цікава деталь: у старті збірної 5 динамівців та 6 футболістів, що пройшли систему "Шахтаря".