29 січня 2013 16:00
8

Шуфрич: "Говерла" готова судиться с Bild

Віце-президент «Говерли» спростував резонансне інтерв’ю Давида Одонкора німецькому виданню

— Найактуальніша нині тема —доля вашого зіркового німецького легіонера, котрий буцімто заявив про палке бажання будь-що повернутися додому. Бачив, що ви вже встигли спростувати цю інформацію, але…
— Інтерв’ю й справді вигадане. Давид усім задоволений, він тренується та набирає форму разом з усіма.

— Можливо, збираєтеся подавати судовий позов на «Більд» чи бодай намагатиметеся змусити німецьких журналістів виступити зі спростуванням?
— Плануємо, звичайно. Подібна політика ведеться щодо всіх ЗМІ, котрі розповсюджують про нас недостовірну інформацію.

— Яка ситуація зі Свєтославом Тодоровим? Писали, що він нібито також готується до повернення, бо його активно кличе англійський «Портсмут», у складі якого болгарин провів найкращі роки кар’єри. Можливо, з огляду на значну кількість форвардів та не завжди успішну гру Тодорова ви підете йому назустріч?
— Свєтослав — футболіст «Говерли», а будь-які офіційні пропозиції щодо нього ми готові розглянути в звичному порядку. У великій кількості футболістів лінії нападу нічого поганого не вбачаю: це лише грає на користь конкуренції та мотивації.

— Є в мене ще таке питання: саме щодо мотивації. В інтерв’ю «УФ» Олександр Севидов мовив із приводу можливого підписання Рікарду Куарежми: мовляв, запросити його та задовольнити фінансові умови — справа одна, а ось змусити ще й виступати на належному рівні в Ужгороді — справа зовсім інша. Отож чи виникали проблеми мотиваційного характеру в зірок-прибульців або, ймовірно, траплялися конфлікти на ґрунті чималих зарплат легіонерів порівняно з місцевими, маю на увазі такий собі «зенітівський синдром»? Чи виправдовує себе подібна політика із залученням іменитих футболістів?
— Партнери, вважаю, один одному в гаманці зазирати не повинні. Щодо мотивації, то вона знайдеться в кожного футболіста, який любить свою роботу. Хіба легендарний Роберто Баджо відбував номер у «Брешії»? Або ті ж Одонкор, Хорді Лопес чи інші іноземці не віддаються на сто відсотків? Певне, коли починаєш рахувати чужі заробітки, тоді й мотивація падає. Підписуючи того чи іншого виконавця, ми в першу чергу дивимося на його професіональні якості, а змусити його грати — парафія тренерського штабу.

— Узимку «Говерла» не надто активна на трансферному ринку. Що, приміром, не вийшло з французьким форвардом Фредеріком Німані?
— Він перебував на перегляді, але шляхи наші розійшлися. Не в останню чергу через ліміт на легіонерів.

— Знаю, «Говерла» цікавилася Георге Флореску, але вас відлякали завищені фінансові апетити румуна. Чи зацікавлений Ужгород в інших футболістах «Арсеналу», які досі не працевлаштувалися?
— У сфері наших інтересів, окрім Флореску, був хіба що Володимир Польовий, але він вже в донецькому «Металурзі». Також був локальний інтерес до Йонуца Мазилу.

Гліб КОРНІЄНКО, «Український футбол». 

Типичный украинский мажор - он считает, что, если его папка депутат, тем более от Регионов, то и Коллина перед ним отчитываться будет, и Бильд извинятся весь мир перед ним на коленях ползать.
Сховати
То что он мажор это само собой, но разве не следует наказывать прессу за клевету? Тем более такую которая наносит ущерб имиджу клуба? И если в суде будет доказана неправота газеты, то само собой что она опубликует опровержение и извинение на своих страницах. А Коллина по моему мнению обязан отчитываться перед владельцами клубов, потому что именно они платят ему зарплату.
Сховати
Во-первых, ничего в этом интервью (даже, если оно выдумано) оскорбительного для клуба я не нашёл - Одонкор жалуется на холод и зиму. Опять-же, если Одонкор заявляет о желании перейти в другой клуб (по версии Бильда), то это не оскорбление Говерлы. В общем, даже если интервью выдуманное, то подавать в суд может Одонкор, а не клуб. Впроче, в любом случае, мне кажется, что разговоры о суде просто понты. А Коллина подписывал котракт с ФФУ, отчитываться обязан перед работодателем - перед ФФУ. Зарплату платит ему ФФУ, а не владельцы клуба, поэтому он не обязан перед ними отчитываться.
Сховати
"Мне нужно бежать отсюда как можно скорее" Разве это не звучит оскорбительно для клуба? Подадут они в суд или нет мне все равно. Но если Одонкор утверждает что этого не говорил, то основание для обращения в суд у клуба есть. Расходы на судейский корпус оплачивают клубы за путем внесения взносов за участие в УПЛ. "Как сообщает пресс-служба ФФУ, в нынешнем сезоне клубы Премьер-лиги будут перечислять взносы за участие в соревнованиях непосредственно на специальный счет федерации, откуда будут осуществляться необходимые выплаты арбитрам и инспекторам."
Сховати
Позволю всё же с Вами не согласиться. Слова "Мне нужно бежать отсюда как можно скорее" не звучат оскорбительно - может же быть человеку психологически неуютно? К тому же не понятно, что имеется в виду, клуб или страна?
А что касается взносов, то они идут на судей, а не на Коллину. Коллина же честно и добросовестно выполняет свои обязанности - пытается вывести украинских арбитров на европейский уровень. Подкупом судей, давлением на них занимаются как раз владельцы клубов, перед которыми по Вашему должен отчитываться Коллина. Коломойский врывался в судейскую комнату (и ему за это ничего не было), Ахметов вспоминал, что занимался боксом и может жёстко поговорить с судьёй (и ему тоже за это ничего не было). А уж о подкупах мы вряд ли узнаем, хотя они были и будут. А Шуфрич мл. или наивен, или глуп, считая что Коллина хоть как-то влияет на этот процесс. Он вообще ведёт себя как капризный ребёнок, привыкший, что все его желания должны выполнятся, не понимая, что ни он, ни его папа далеко не всесильны. А уж на глобальном уровне величина Шуфрича и Коллины, Шуфрича и Бильда и вовсе не сопоставимы.
Не переживай, его папку уже тоже душить начали.
Типичный украинский мажор - он считает, что, если его папка депутат, тем более от Регионов, то и К