18 жовтня 2010 19:23
16

Итоги 13-го тура Эпицентр-Чемпионат Украины - Андрей Ярмоленко сыграл 50-й матч в "элите"

«Шахтар» та «Динамо» поступово віддаляються від переслідувачів. «Металіст» виходить на 3-є місце.

Господарі-гості. Черговий тур приніс повну рівновагу у суперечці домашніх та приїжджих команд. І гості, і господарі мають у своєму активі по 2 перемоги, ще 4 матчі закінчились з нічийними результатами. Загальний показник сезону з боку господарів виглядає так: +42 = 26 -36.

Голи. Команди Прем’єр-ліги цього разу були не надто результативними: 18 голів у восьми матчах туру (у середньому − 2,25). І господарі, і гості записали на свій рахунок по 9 забитих м’ячів. З початку Епіцентр Чемпіонату України арбітри фіксували взяття воріт 249 разів (131-119). Середня результативність − 2,39.

Попередження. Черговий тур пройшов досить коректно. Жовті картки з кишень суддів виймались 30 разів (3,75 за поєдинок). Господарі, таким чином, карались 11 разів, гості − 19. Загалом у Чемпіонаті попередження були винесені 424 рази (197-227), що у середньому становить 4,08 картки кожної зустрічі.

Вилучення. Лише один футболіст був вилучений у турі − за два попередження достроково пішов з поля Сергій Ференчак з «Севастополя» (команда гостей). Це була 23-я червона картка з початку сезону, з яких 10 у пасиві господарів, 13 − гостей.

Пенальті. Другий тур поспіль арбітри Прем’єр-ліги не призначають жодного пенальті. Усього за 13 турів 11-метрові виконувались 24 рази (11-13), були реалізовані 15 таких ударів (6-9).

Глядачі. Відвідуваність 13-го туру Епіцентр Чемпіонату України − 67 717 глядачів, що у середньому складає 8 452. Найбільша аудиторія цього разу зібралась у Харкові. На матч «Металіст» - «Волинь» прийшло 24 600 уболівальників. З початку сезону у найсильнішій українській лізі наживо за матчами спостерігало 998 968 глядачів. Середня відвідуваність − 9 605. Швидше за все, мільйонний уболівальник Чемпіонату стане свідком поєдинку 14-го туру «Оболонь» - «Таврія».

Серії:
− «Шахтар» здобув четверту перемогу у Чемпіонаті поспіль.
− «Металіст» 9 матчів до ряду грає вдома без нічийних результатів. Забивають вдома харків’яни у 14-й раз поспіль.
− «Дніпро» у домашніх матчах не йде з поля без пропущеного м’яча вже 4 останні поєдинки.
− «Арсенал» залишається єдиною командою Прем’єр-ліги, яка забиває кожного матчу на виїзді − вже у шести зустрічах.
− «Карпати» програли третій матч поспіль.
− Донецький «Металург» і «Таврія» мають 6-матчеві серії з пропущеними м’ячами.
− У «Кривбаса» та «Зорі» тривають серії нічиїх, що складаються з трьох поєдинків.
− «Волинь» перервала 4-матчеву безпрограшну серію.
− «Зоря» пропускає 8 матчів поспіль.
− Олександр Мандзюк перервав на 346-й хвилині незабивну серію «Оболоні».
− «Севастополь» перервав 4-матчеву серію поразок у гостьових поєдинках.
− Запорізький «Металург» припинив серію з 7-ми поразок, але безвиграшна низка матчів налічує вже 14 турів.

Ювілеї:
− Другий гол Марка Девіча, проведений у ворота «Волині», став для «Металіста» 300-м забитим м’ячем у домашніх зустрічах Чемпіонатів України.
− «Ворскла» пропустила у свої ворота 500-й м’яч за часи виступів у когорті найсильніших українських команд. Автором ювілейного голу став Ролан Гусєв з «Арсенала».
− 150 матчів в українському топ-дивізіоні провели Жадсон («Шахтар») та Олександр Гладкий («Дніпро»).
− 100-у зустріч на найвищому вітчизняному рівні провів Євген Селезньов («Дніпро»).
− 50-й поєдинок у Прем’єр-лізі зіграли гравець «Динамо» Андрій Ярмоленко та представник донецького «Металурга» Велізар Дімітров.
− 40-й гол у Чемпіонатах України забив Володимир Гоменюк («Дніпро»).

 

Ну и замечательно.В пользу Ярмоленко говорит и тот факт ,что по его кандидатуре легче придти к компромиссу ,чем например в вопросе о востребованности Шевы.)))
Роман А особого противоречия и нет. В Украине он один из наиболее перспективных ,а в Динамо на данный момент - один из лучших.А в некоторых матчах по совокупности полезного участия в игре -то и лучший.Другое дело , что для многих фамилия Ярмоленко просто вызывает негативную реакцию ,так это личная проблема каждого. Но с другой стороны, если принять во внимание количество людей ,которые после игры с Карпатами назвали лучшим игроком Гильерме или Алмейду, то вполне естественно , что на фоне "блистательной" игры таких кудесников ,куда уж там "буратине" и "дереву"...
Сховати
Ну в принципе согласен! ;-)
По классике жанра он должен пойти за ВГГ и говорить, как в ДК плохо!!!=)))
Рад за него. Так держать! Наряду с Ракицким ,Степаненко ,Коноплянкой -это один из самых перспективных футболистов Украины. Главное не останавливаться ,работать над устранением недостатков и не обращать внимания на неадекватных болельщиков.
Сховати
Не много не соглашусь! Уже пора переходить из ранга перспективных в ранг одного из лучших!!!
он левый полузащитник. не надо ему форвардом быть
50 матчей? А где прогресс тогда? Уже не мальчик!!! Но всё равно с Юбилеем, но в том же духе не надо, давай уже раскрывай свой потенциал!!!
На позиции центр форварда(при Лужном), надеюсь он раскроется на полную...
С юбилеем Андрюха! Продолжай в том же духе!
С Юбилеем, Андрюха!!! Перефразируя Наследника: Спасибо ВГГ, если б не он и... желания прогрессировать самого Андрея, не было б этих пятидесяти матчей.
от Велизара толку намного больше... Ярмола за 50 матчей успел купить Порш. Как по мне- не заслужил.. но у Суркиса другие подходы
Сховати
у него не порш!!!Мерс...