Коментарі користувача:
Сховати коментарі
Всього коментарів 289
Все-таки, непонятные решения Шевченко. Коноплянка, Марлос - не в игре. Пятов играет неуверенно. Да и в целом, обреченные. С таким настроением играть, такой счет и будет.
Показати
они не в игре, но донецкая квота должна проходить

даже в лиге наций, где можно опробовать запасные варианты, играют все те же марлос, конопля, пятов, кривцов

пятов уже просто кумарит, лунина что-ли нельзя опробовать наконец в полу-товарищеском турнире?
Коментарі по темі:
1. Дуже велике прохання, не чіпати птушників!) Власний досвід каже, що ПТУ це не тільки непогана освіта, якщо чогось сам бажаєш, але і чудові люди. Мені колись батько казав - будеш погано вчитися - підеш в ПТУ. Ну, пішов, добровільно) Щасливий від того. Та як птушнік кажу, що не підтримував цього тренера)
2. Все ж, думаю, що не можна рівняти часи. Дінамо це не тільки Лобановській, а ще і відповідний ресурс. Зараз цього вже нема.
3. Футбол став іншим. Раніше буле національні школи, які були дещо замкнуті, зараз відкитий світ, в якому різні специ працюють в різних странах, а гравці їдуть по усьому світу. Це данність. Це змінає моделі, всі вчаться в усіх. Зараз гра через пас і не більше ніж на 15 м в Мансіті працює разом з пресінгом, дуже активними флангами, та кінжальними розрізними пасами. Впевнений, що Лобановській зараз тренував би інакше. А зараз ще і інший час, коли гравці інакше ставляться до усього. Багато співвітчизників теж мріють про дві-три сотні тисяч баксів, тачку, будинок и красуню без комплексів під піхвою, а нашим гравцям все це доступно вже на межі юнацької команди. Навіщо "страдать" більше?
4. Застерігся би рівняти спартак и Барсу.
5. Хочу захистити Реброва) Не згоден з висновками. Більш того, я б запитав в презідента клубу - а навіщо він взагалі запрошував Сьоміна, наприклад? Так, того самого, який прям дійшов до висот еврокубку. А що він збудував? Що залишив? Як раз Ребров будував сістему. Структуру. Що тут робили Газаєв и Сьомін? Блохін теж. Вони працювали тут і зараз. Не на філософію. Хоча й зробили непогані речі. А от Сергій Балтача працює в Англії. Давненько вже. Років 19 в академії. Фізрук? Сердце? Мороз працює з юнаками. А чому не далі? Чому помічник головного тренера у нас футболіст, який тільки вчора грав? Не зараз тільки, а кожен раз. Чим Хацкевіч був краще Мороза, наприклад? Але ж той же Мороз останні роки як раз працював з цими нашими гравцями. Ну, може він геть безталанний, так навіщо ви його тоді робили тренером?
Багато є чого казати, але...
Показати
Балтача, Дякую за розлогу і змістовну відповідь. Прикметно, що вона – не від когось із вже 170 адептів Луческу, а навпаки. Ті мовчки мінусують, а заперечити нічого не можуть.
По пунктах.
1. Щодо петеушників, шкодую, що Вас образив. Цей термін бачив на одному з форумів, він мені видався лаконічним. Охоче відмовляюся від нього.
2. Я не рівняв часи. Лише писав, що не слід забувати, звідки береться все, що зараз є у футболі. А його фундамент – у минулому. Лобановський зараз тренував би інакше – без сумнівів. Він, до речі, в 90-ті тренував не так, як у 70-ті. Але принципи – лишалися. Мій пост саме про них, про принципи. Відразу місточок до Вашої 5-ї тези. Недавно передивлявся матчі «Динамо» 90-х: пріоритет середніх передач, більшість пасів – вертикальні. ЗОВСІМ інший футбол, це все те, від чого відмовився Ребров з Раулем, віддавши пріоритет дрібному, часто поперечному пасу. А це вже було відмовою від принципів. Динамівських принципів. Малюнок гри змінився докорінно. Ще раз наголошу: це не значить, що за Лобановського не було дрібних передач, а за Реброва – дальніх. Мова про пріоритет і стратегію командної гри.
Щодо ресурсу. От тут цікаво. 97-го року у Лобановського був скромний ресурс – фінансовий, адміністративний, кадровий. Чого не скажеш про «Барселону». Ви пам’ятаєте результат. І це принципово: ми мали (тепер у минулому часі) свою систему, яка давала змогу скромним ресурсом бити грандів. Тепер у нас та ж сама система, що у них. А ресурс – ще вбогіший. Який результат прогнозуємо? Яка ціна відмови від принципів?
3. Футбол і раніше змінювався. Революцій на кшталт тотального футболу, як твердив Лобановський вже не буде. Є еволюція. Цікава. І раніше національні школи взаємозбагачувались. І зараз цей процес триває. Про «Мансіті» згоден. Там є пресинг, не лише гра на чистих м’ячах: Гвардіола зовсім не примітивний. Але пріоритети лишаються. :)
4. Лишаюся при своїй думці.
5. Про Реброва писав. Він справді вибудував систему, як мені здається, на хибному фундаменті. Щодо призначень Суркіса у нас повна згода. Щодо Балтачі. Він же, здається, працює з молодими. І чи є в нього бажання їхати в Україну?
Насправді можна критикувати колишні призначення Суркіса, вони були легковажні і бездумні. Але це як у шахах: вибір сильного ходу в сумнівній позиції. Хоча й не привід підставляти ферзя.
Время амеб, у которых все просто. Просто дайте поработать... Просто надо перестать стрелять... Просто жизнь такая...
Показати
Балтача, Такий етап розвитку - власникам життя не треба, як міркувалося різним Оруелам, впроваджувати насильницькі методи переконання та контролю.
Достатньо за допомогою підконтрольних засобів інформації стимулювати інфантилізм та безвідповідальність, тримаючи "простих людей" на голці медіанаркотика.
Барон Гольбах, спробувати тренером дає великий меценат Суркіс. А ви явно ідіот, незважаючи на нік, тому, що робите ідіотські висновки про незнайомих вам людей.
Показати
Балтача, що ж так серйозно, то?
Я ж доволі товсто жартував - можна було просто розпізнати сарказм.
Накальонна обстановка довкола ДК з цим Луческою.
Jew, в посмешище этот клуб превратили не бывшие динамовцы, а нынешние с президентом во главе. Может, многие из них не так успешны как тренеры, даже в сравнении со своей игроцкой карьерой, но не они себя назначали на пост. Не они выстраивали систему в клубе. Да, кто-то держался за место дольше, но если этот клуб им близок? Да, хорошо бы им развиваться и учиться, а многие из тут, льющих на них помои, учатся и развиваются?
Показати
Балтача, С ног на голову всё перевернули. Разве тех же Буряка или Блохина кто-то за язык дергал, что они решили поиграть в фронду и раздают интервью кротячьим журналистам? Именно эти бывшие, прекрасно осознавая что ничего не могут дать команде, держались за тёплое место до последнего и получать немалую зарплату вовсе не стеснялись. Они просто лицемеры и приспособленцы, которые поняли что остались не у дел и халява закончилась. Противно читать подобные интервью. Те у кого осталась совесть(Демьяненко, Михайличенко) этим заниматься не будут.
Франков несет такую ерунду, так болтается по ветру, шо капец. Что значит, дайте попробовать? Как этому можно помешать? Какие на хрен тренеры останутся?! Кому они нужны-то? Как можно брать тренеров в Динамо без опыта работы? Дайте им молодежку, пусть попробуют себя в первой лиге где-нибудь, пусть тренируются на кошках! Какая конкретно роль будет у Гусева и Вукоевича? Фишки расставлять? Стоять с умным видом? А поехать учится, стажироваться не хочется? Я понимаю так, что Луческу они нужны, чтоб рассказывать про молодые динамовские тренерские дарования, которые он, якобы, учит, а он им зачем? Новый тренер после Луческу их не оставит.
Показати
Балтача, Вам, що шкода дати спробувати?
Ви явно малолітній агресивний наці-ультрас за якого все платить зі своєї кишені керівництво Динамо.
Коментарі по темі:
Дякую вам за те, що ви це написали. Можу бути не згодним з деякими тезами (наприклад, Ребров), але в цілому підтримую. Дуже смішно чути про купу грошей "вх..." від власника, який ніколи не відкриє джерело походження своїх статків. Футбол іграшка для багатіїв, але прикро спостерігати як хтось може робити погану іграшку прибутковою та цікавою, а хтось схопив яскраву і розтрощив.
Показати
Балтача, дякую Вам. А до часткової незгоди ставлюся з повагою і симпатією. Тим більше, що Реброва є за що поважати.
Я не знаю, кто такие Карас и Лонго, но уровень команд, в которых они работали не сильно впечатляет. Что же касается уважаемых мною Гусева и Вукоевича, так это еще хуже - опыта совсем нет. Впрочем, и опыт Михайлова также не впечатляет. Как и главный тренер, штаб пока выглядит крайне невразумительно.
Показати
Балтача, Ребров тоже начинал в тренерском штабе Блохина... Блохин - упал, Ребров - поднялся!) Так может быть и с Огги или Гусевым!
Ivan Zaitsev, вы так часто уничижительно и надоедливо пишете "динамовские сердца", что логично предположить в вас латентного кротофила.
Показати
Балтача, уж очень от супового набора Динамо пострадало. а конкретные средца НАХ и ЛЕсик.
Ага, вот только Луческу не хватало. Для начала нужно разобраться с директоратом. Вице-президентами. Их там много, денег их зарплат вполне хватит на нормального тренера, уверен. Резо надо пожелать удачи в другом месте. Спортивного директора поискать. Мне лично не нравится ни вариант со Скрипником (хотя я к нему хорошо отношусь), ни с Вернидубом, ни с Григорчуком, ни, не дай бог, с Семиным. Не то все это. Нужен харизматичный, умный тренер, который может быстро построить всех, кого надо и выставить, всех, кого в команде не надо. Аренды, трансферы... Реально результаты этого сезона заслуга игроков в большой степени. Проблемы по всем позициям. С вратарями? Нервный Бойко и нет третьего в обойме. Левый защитник? Один Миколенко не должен быть. Пиварич непонятно почему выставлен, а позицию закрывать кто-то должен. Центр защиты? У нас постоянные провалы. Ни один не выглядит надежно. Плюс травмы. Правый защитник? Кендзера слабоват, Караваев очень плох. Опорник реально один. Шепелев аморфный какой-то, нестабильный в одном матче, что говорить про сезон. Буяльский в роли атакующего хорош иногда и эпизодами. Кадири - плох вообще. Атакующие крайки еще более-менее, но тоже вопросы бывают. Тем не менее, Вербич, Цыганков, Де Пена, Цитаишвили неплохи и иногда выдают отличные отрезки. Форвард у нас реально один. Форвард должен из ничего уметь создать опасность для соперника, а не транжирить опасные моменты. Да, они зависимы от полузащиты, но хорошие нападающие опасны с полумоментов. Что стоят лучшие голы Шевы в обзорах, Ювентусу, Бари и Карпатам - из ничего, из середины поля, один сам все создал. Впрочем, это лирика. А по сути, так и не скажешь сразу однозначно, кто был бы лучшим вариантом тренерским. Не стоит искать варианты "бюджетные", все равно окажется, что дешева рибка - погана юшка. Нужен тренер хорошего европейского уровня. И, если для оплаты его работы надо подвинуть пару вице-президентов, значит надо это делать. Или искать спонсоров. Под интересный тренерский проект деньги дадут охотнее.
Показати
Очень хорошо были перечислены проблемы по всем позиция, но почему-то всех собак навешали на Михайличенко.
Хоть одного игрока под Михайличенко брали? Заткнули дырку на год, взяли кубок и путевку в отбор лч, а потом пнули под зад на радость глорам и кротовым троллям. Мне вот интересно, а вероятный проигрыш в игре с Зарёй и выигрыш с Александрией и Колосом с третьим местом на выходе расценивалось бы, как позитивный результат или хорошая игра?
А так да, в затеянной Суркисами авантюре, я за европейский проект, только не с тики-такой. Но поскольку решение, очевидно, принимал Григорий, то, боюсь, будет Скрипник с возможным временным успехом, пока глаза будут гореть...
Автор: Балтача
30 вересня 2021 11:36
Мюнхенский "сговор"
Давно заметил, что когда перед матчем футболисты, функционеры и обозреватели, приближенные к команде начинают говорить - "главное не проиграть", "надо хорошо сыграть", то это свидетельство этакой психологической неполноценности и царящего в команде духа уныния...