Автор: БорзописЄць
Зареєстрований: 19.02.2010
Останній візит: 17.10.2013
12 січня 2011 14:06
14

Олександр Алієв: в «Динамо» чи до Сьоміна?

 

Народна мудрість: обираючи між рідною домівкою та господарем, кіт завжди обере домівку, а пес — господаря.

Алієв спілкувався із пресою останнім часом вдосталь, тому, розгорнувши перед собою шпальти різних видань, не тяжко порівняти його вислови й упевнитися в тому, що ніхто його слів не перекручував. Йдеться саме про таке неприховане й водночас потаємне бажання Олександра: повернутися в… а, власне, куди повернутися: в славетне, підкреслюю, в усі часи київське «Динамо» чи під тепле крило «улюбленого тренера»?..

Прочитав десяток інтерв’ю Олександра за період, коли вперше виникли чутки про його перехід до київського клубу й до нині.

Ось деякі уривки із них, де йдеться про його можливий перехід:

17 вересня:

«— Якщо Газзаєв піде, чи можливо твоє повернення в «Динамо»? Наприклад, разом із Сьоміним…

 — Поки він працює в «Локомотиві». Але якщо Юрій Павлович піде в «Динамо», я із задоволенням піду разом із ним».

Цікаво, а чи чув хтось від Алієва речення побудоване дещо інакше, наприклад: «Я із задоволенням повернуся до «Динамо»». І все. Тобто, так, аби в контексті розмови не йшлося про Юрія Павловича?..

6 листопада:

«— Якби у вас була можливість залагодити всі контрактні формальності з «залізничниками», повернулися б до Києва разом із Сьоміним?

— Звичайно! Це навіть не обговорюється».

Жодного слова про те, чи хоче повернутися Алієв до «Динамо» БЕЗ Сьоміна.

Всі ці розмови, загалом, протікали за схожим сценарієм: «Ви хочете в «Динамо»? — З Юрієм Сьоміним із задоволенням повернуся до Києва»… Вперше ж Олександр сказав, що, ну дуже, дуже хоче в «Динамо» (і сама тут стояла крапка, яка виключала можливість продовжити речення «… з Юрієм Павловичем») лише тоді, коли росіянин уже став тренером «Динамо» офіційно. А узагальнив усі ці розмови Сашко сам, при чому зробив це, досить відверто зізнавшись своєму улюбленому тренеру в, так би мовити, футбольному коханні: «Із Сьоміним працював би в будь-якому клубі».

А от у «Динамо» Сашко гратиме далеко не при будь-якому тренерові — це ж не просто висновок із його слів, це — факт, перевірений роками: Алієв проявив цілковиту неспроможність заграти в «Динамо» за Михайличенка, Сабо, Буряка, Демяненка та Газзаєва. І в свої 23 почав прогресувати під опікою «улюбленого наставника». Безсумнівно, інколи футболісти «розкриваються» і пізніше, тож цей факт у принципі не заважає бути футболісту справді високого рівня. А про рівень Алієва і не йдеться. Справа в тім, що ставити питання в площині «Алієв — це хіба рівень «Динамо»?» нині просто неправильно. Про який рівень йдеться: нині понівеченого клубу з величезною та багатющою історією та «міфами» в складі?.. .

Якби Алієв принаймні одного разу в свої майже повні 26 довів, чого він вартий під орудою когось окрім Сьоміна, навряд чи я б написав подібне, але нині відчувається, що в майбутньому основний півзахисник «Динамо» (в разі таки переходу сумнівів у цьому, гадаю, немає ні в кого, чи, можливо, тренер триматиме на лаві «найкращого виконавця стандартів у світі»?..) почувається як покинута дитина серед велелюдного міста, якщо тільки поруч немає Юрія Павловича.

Найнеприємніше у всій цій ситуації те, що в Сьоміна, не дай Боже, теж може не вийти з «Динамо», і, уявімо, через півроку ЮрПалич піде до якого-небудь «Ростова». Чи можна тоді київському вболівальнику продовжувати довіряти Алієву? Де факт, що той не поводитиметься так, як нині поводиться по відношенню до «Локомотива»? Ангіна, розмова про «незрозумілі дії президента», це нагнітання ситуації… Здається, якщо наразі виникнуть якісь проблеми при переході до «Динамо», то багатомільйонний Олександр просто відмовиться в якісь юридично-розумній формі грати за «Локомотив»! До слова, а якщо в Сьоміна все вийде в стократ краще, ніж ми лишень можемо сподіватися та йому запропонують очолити сильніший клуб, а «Динамо» відмовиться відпускати Алієва? Що тоді?!..

Футбольні романтики нині вимерли, як лицарі, котрі співали серенади під вікнами своїх дам серця. Тому, про «футбольний, динамівський патріотизм» не лише Сашка, а й будь-якого іншого гравця почути було б смішно — Олександр йде в команду, в якій йому все знайомо, де йому дадуть гарний кусень «хліба» та гарантуватимуть місце в стартовому складі. Що ще потрібно для щастя?..

Олександр Алієв: «Якби не Ігор Суркіс, залишився б у «Динамо» на зло Газзаєву».

Мабуть, мільйони прихильників «синьо-білих» таки помиляються, вважаючи, що залишитися в «Динамо» (клубі, який виховував тебе десятиріччя!) — велика честь, і це потрібно заслужити.

Олександре, ви справді хотіли грати в «Динамо» «на зло»?..

Ставлю "+" Всё правильно говоришь(пишешь). Правда, есть одно "но"! Если Яля будет щёлкать голы за Динамо, как те семечки, то мы быстро обо всём этом забудем;)
Сховати
+100
Без коментариев!
Я так понял вы обвиняете Алиева в чрезмерной взаимной "футбольной" любви к Юрию Павловичу (который обеспечит ему гарантированное место на поле) и по этой причине считаете Алиева недостойным называться гордым словом "динамовец"? Но вы не забывайте что в футбол играют на поле, на котором нет ни "любимого" тренера ни "хлеба". А знаете что помимо этого нужно Алиеву для счастья? - Забивать голы! Я бы сказал даже чтоб Динамо забивало голы (не думаю что Саша расстроится если гол забьет не он). И Сашино "стремление" забивать эти голы - это все что мне от него нужно, ведь любовь болельщиков можно заслужить только игрой на "поле", тем самым доказав, что твое место на этом "поле" не только "гарантированное", но еще и "заслуженное". А если Саша сумеет это доказать, вот тогда он и будет по настоящему счастлив. И я тоже. А Вы нет? P.S. "Динамовский патриотизм" нужно проявлять не только на "поле" но и за его пределами, но как бы там не складывалась ситуация, я думаю у Саши этого "патриотизма" немного больше чем у "бразильцев", может он проявляется только тогда, когда рядом Семин, но все равно его - БОЛЬШЕ!
Сховати
В контексті твоїх слів пригадується як Алієв "радів" голам Гілєрме проти Карпат, або як він добре віддавав м*яч на Бангуру. Я думаю, що Алієво взагалі не властивий патріотизм...
Сховати
Про "патриотизм" Алиева говорит его фраза "Если бы ни Суркис остался бы в Динамо на зло Газзаеву." Как оказалось Газзаев и был тем главным "злом" которое довелось пережить нашему славному клубу, так разве желание бороться со "злом", которое терроризировало родной клуб это не "патриотизм". Просто Суркис объяснил, что "карьера" важнее...
Одним словом, осточортіло те все... Краще на головній сторінці зробили би опитування, чи потрібен Алієв "Динамо"... До речі, автора підтримую:)
Сховати
Спеціально не писав про ігрові риси Алієва (хоча, якщо чесно, писав, а потім видалив). Думаю, найближчим часом спробую і в цьому аспекті розібратися, і обов'язково написати на улюбленому сайті.
Сховати
Особисто я чекаю закінчення міжсезоння. Тоді і напишу, можливо, а можливо напишу після Бешикташу, щоб не наврочити. Тут вже як хто визначає для себе результати міжсезоння. Цілком можна саме матчі з турками розцінювати як прямий результат підготовчих сборів, а можна просто підвести певну рису після зборів і до ЛЧ.
На Алієві світ клином зійшовся... Нащо він нам потрібен? Штрафні буде бити? Бити - одна справа, інша - їх забивати... У Росії забивав? Ну ми ж не Росія...:)
Мнение, полностью поддерживаю. И понравилось - логическое построение фраз.
Сховати
Дякую, старався.
Вибачте, якщо нав'язую думку, що Алієв не потрібен "Динамо", але я говорю не про це, а про ставлення Олександра до цього переходу - воно мені дуже не подобається, це як мінімум.
Сховати
Підтримую. І ще додам. Алієв завжди розповідає, як для нього найголовніше стати найкращим бомбардиром. Про командні звитяги-нічого. Він власні амбіції завжди поставить вище командних. Зауважу, що при цьому він не нападник. Такий гравець у Динамо не потрібний!!!