4 октября 2005 20:50

Билеты на матч Украина - Албания распроданы за два дня


Завершуються останні приготування до фінішного кваліфікаційного матчу ЧС-2006 за участю національної команди. Наступної суботи, 8 жовтня, у Дніпропетровську українська дружина вийде на свій другий офіційний матч, результат якого у цьому відбірному циклі не матиме ніякого турнірного значення. Однак навряд чи наші збірники відбуватимуть номер, адже психологію переможців і відчуття монолітної команди у підопічних Олега Блохіна не відняти. На 24-тисячному стадіоні „Метеор” суботнього вечора навряд чи буде хоч одне вільне місце – арена, безсумнівно, буде переповнена: тим більше що квитків, котрі надійшли у продаж цього понеділка і становлять від 5 до 50 гривень, вже розкуплені.

Дніпропетровськ готується до цього матчу досить відповідально: вперше місто отримало право приймати національну команду, та ще й в якості фіналіста світової першості. Матчу передуватимуть кілька подій, що не залишаться осторонь футбольних уболівальників. У день гри на базі „Ювілейне”, що у селищі Братське, пройдуть фінальні матчі змагання на призи Андрія Шевченка, у яких братимуть участь 9- та 10-річні школярі. О 13.00 на території місцевого інституту фізкультури відбудеться відкриття пам’ятника Сергієві Перхуну.

За задумом організаторів, перед грою національних команд кожен глядач отримає листівку з текстом державного гімну. А завдяки національним кольорам десятків тисяч листівок вболівальники створюватимуть імпровізований прапор України, піднявши їх перед собою. Для вшанування збірної перед матчем запрошено два духових оркестри, а гімн перед стартом виконуватиме місцевий виконавець.

Вже наступного дня, у неділю 9 жовтня, футболістів та тренерський штаб збірної вболівальники та керівники ФФУ вшановуватимуть на майдані Незалежності в Києві. Імпровізовану сцену у вигляді стадіону з імпровізованими трибунами буде встановлено з боку новозбудованого пам’ятника Незалежності. Вона вирізнятиметься великою кількістю світлових та піротехнічних ефектів. Орієнтовно о 18.00 на майдані розпочнеться молодіжна дискотека, цікаві розіграші. Вже підготовлено кілька десятків м’ячів, футболок та футбольних сувенірів, які отримають щасливчики безпосередню з рук збірників.

Планується концертна програма, в якій братимуть участь такі колективи, як „Іграшки”, „Гавана”, «Брати Карамазови», ансамбль балалайників з футбольними хітами, ансамбль Вірського, виступатиме шоу-балет підтримки національної збірної команди України. Близько 20.00 на майдан прибуде збірна України повним складом. Планується поздоровлення зі сцени від державних діячів, політиків, футбольних фахівців та ветеранів. По завершенні урочистостей, що триватимуть близько двох годин, відбудеться феєрверк, якого за словами організаторів Україна ще не бачила. Національна команда вирушить на базу у Кончу-Заспу готуватися до товариської зустрічі з японцями, що пройде на НСК „Олімпійський”, а вболівальники продовжуватимуть святкувати вихід національної збірної до фінальної частини світової першості.

Нагадаємо, що матч у Дніпропетровську проводитиме бельгійська бригада арбітрів. Головний рефері - Йохан Вербіс, асистенти - Клод Грегор і Денні Хюнс, резервний арбітр - Петер Вервеккен.

У Запоріжжі, де зустрічатимуться молодіжні команди, перд українцями стоятиме максимальне завдання: для виходу до плей-офф чемпіонату Європи 2006 року підопічним Олексія Михайличенка необхідна лише перемога.

Проводитимуть цей матч арбітри з Шотландії. Головний арбітр - Ян Брайнс, на лінії працюватимуть - Стюарт Макаулей і Джон Бікнелл, резервний арбітр - Кроуфорд Аллан.