2 августа 2005 13:14

Матея Кежман и Саво Милошевич приедут в Украину


Зірок сербського футболу Матею Кежмана і Саво Мілошевича включено до складу збірної Сербії і Чорногорії, яка вирушить до столиці України для участі в Меморіалі Валерія Лобановського, повідомляє офіційний сайт УЄФА. Обох гравців наставник команди Ілія Петрович не викликав на червневий відбірний матч чемпіонату світу проти Бельгії. Однак його не влаштувала гра футболістів, викликаних на заміну ветеранам.

Серед 22-х гравців, запрошених Петковичем, немає жодного новачка. "Відбірний етап чемпіонату світу вийшов на завершальну стадію, - заявив наставник. - Не час для експериментів. Я вірю у цих футболістів, адже вони вже довели свою спроможність раніше. Український турнір - наша перевірка перед домашньою грою з Литвою і виїзною з Іспанією у вересні", - констатував Петкович.

На сьогодні збірна Сербії і Чорногорії посідає другу сходинку в сьомій групі, маючи один матч у запасі.

Збірна Сербії і Чорногорії: Єврич ("Анкараспор"), Ковачевич ("Самсунспор"), Драгутінович ("Стандарт"), Гавранчич ("Динамо", Київ), Крстаїч ("Шальке-04"), Відіч ("Спартак", Москва), Н.Джорджевич ("Партизан"), Маркович ("Дженоа"), Станкович ("Інтер"), Брнович ("Партизан"), Дуляй ("Шахтар", Донецьк), Младенович ("Рейнджерс"), Короман ("Крила Рад"), П.Джорджевич ("Олімпіакос"), Вукич ("Шахтар", Донецьк), Вукчевич ("Партизан"), Марич ("Олімпіакос"), Йестрович ("Андерлехт"), Жигич ("Црвена Звєзда"), Мілошевич ("Осасуна"), Кежман ("Атлетико"), Вучиніч ("Лечче").

Нагадаємо, що Виконком ФФУ затвердив Регламент турніру пам'яті Валерія Лобановського, що 2005 року проходитиме у трохи незвичні терміни – з 15-го по 17 серпня. Ще одне нововведення пов’язане із участю у Меморіалі національних збірних. Із шести збірних, що дали згоду на участь у турнірі, Президія ФФУ обрала три: Ізраїлю, Сербії і Чорногорії та Польщі. За одним із пунктів угоди, котру укладено між національними асоціаціями, учасники цьогорічного турніру повинні привезти на цей матч найсильніші склади. Формат турніру залишається традиційним: переможці матчів Україна – Ізраїль, Польща – Сербія і Чорногорія (двобої пройдуть 15 серпня) у фіналі (17 серпня) розіграють головний приз, а ті, що програли, – посперечаються за третє місце. Матчі турніру проходитимуть на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського.