29 вересня 2024 20:03

"Лівий берег" – "Динамо" 0:3. Звіт про матч. Перемога на класі

У 8-му турі Прем'єр-ліги"Динамо" зустрічалося з "Лівим берегом" у Києві.


Після поразки від "Лаціо" тренерський штаб киян провів ротацію стартового складу, зробивши сім замін. З перших хвилин на поле цього разу вийшли Караваєв, Попов, Вівчаренко, Рубчинський, Брагару, Буяльський та Герреро.

Першого гола у зустрічі довго чекати не довелося. На 8-й хвилині після кутового у виконанні "Динамо" Механів відбив перед собою удар Караваєва, а Михавко виявився першим на добиванні та з метра переправив круглого у сітку.


На 19-й хвилині кияни втілили свою ігрову перевагу у другий забитий м'яч. Ярмоленко з району воротарського майданчика в ефектному стилі п'ятою замкнув передачу Вівчаренка з лівого флангу. Але радість киян була передчасною. VAR зафіксував у вінгера "біло-синіх" мінімальний офсайд і гол скасували.


Далі воротам "Лівого берега" погрожував Бражко. Хавбек "Динамо" у своєму фірмовому стилі приклався по м'ячу з дальньої дистанції. Вийшло неточно, хоч і небезпечно. Круглий пролетів поряд із дальньою штангою.


Могли забивати й осмілілі господарі. На 29-й хвилині Вівчаренко під пресингом суперника зробив необачну передачу назад, у результаті м'яч опинився в ногах у Синиці, який завдав потужного удару по воротах – Бущан відбив. Бражко пробивав зі штрафного у ворота, але Механів теж свою команду не підвів.

До кінця першого тайму "Лівий берег" встиг провести дві потенційно небезпечні вилазки до володінь "Динамо", проте максимум, чого досягли господарі - це два кутові, які загроз воротам Бущана не несли.


Після перерви Кабаєв замінив Ярмоленка, а друга половина зустрічі розпочалася з моменту біля воріт "Лівого берега". Герреро опинився на ударній позиції і лінії штрафного майданчика намагався вразити дальній кут, але Механів у стрибку відвів загрозу.

Потім Галас, замикаючи навіс на дальню штангу, послав головою м'яч у руки Бущану. Кияни відповіли двома ударами. Брагару змістився з лівого флангу у штрафний майданчик і пробив над поперечиною. Буяльський мав усі шанси зробити рахунок 2:0 на користь киян, але "Лівий берег" врятував каркас воріт.


Втім, на 62-й хвилині м'яч все ж таки опинився в сітці воріт Механіва. Кіпер "Лівого берега" вийшов за межі штрафного майданчика і відпасував прямо на Бражка, який скористався таким несподіваним подарунком і практично з центральної лінії відправив круглого за призначенням.


На 70-й хвилині Галас навішував на голову Кобзарю, але той до м'яча не дотягнувся. Проте рух нападаючого дезорієнтував Бущана. Кіпер "Динамо" в останній момент зреагував і перевів м'яч, що летить у дальній кут, на кутовий.


Кінцівку зустрічі "Лівий берг" догравав у меншості - другу жовту картку на 80-й хвилині отримав Самар. Власне, з цього моменту стало зрозумілим, що перемогу кияни вже не проґавлять. Питання було в тому, чи команда Шовковського заб'є ще. У результаті ще раз капітулювати Механіва змусив Рубчинський, скориставшись відскоком у штрафному майданчику від Буяльського і пробивши у дальній кут. "Динамо" здобуває розгромну перемогу в новому київському дербі.