6 вересня 2024 18:27

Голова профспілки гравців Англії: "Холанд повноцінно відпочив улітку і знову став машиною. Те саме і з Салахом. Ті, хто не отримав відпочинку, виглядали втомленими до початку сезону"

Голова профспілки гравців Англії вважає, що гравцям треба більше відпочивати.


Дослідження FIFPRO показало, що елітні футболісти зараз мають лише близько 12% вільного часу у календарному році – це менше ніж один день на тиждень.


Нападник «Атлетико» Хуліан Альварес, який раніше виступав за «Манчестер Сіті», виявився найзавантаженішим гравцем у світі минулого сезону: 75 матчів та 83 включення до складу на гру за клуб та збірну.


«Я був вражений тим, наскільки сильно відрізнялися відгуки тих, хто справді відпочивав, тих, хто не отримав повноцінної відпустки. І їхня мова тіла і слова, якими вони описували це, були зовсім різними.


У нас в Англії є чудовий приклад – Ерлінг Холанд. Було приємно прийти в роздягальню та почути, як хтось каже: «Мені не вистачало футболу, мені не вистачало тренувань, я заряджений та мотивований».


Це було у передсезонні, і тепер ми бачимо результати. Він знову став тією машиною, якою був, коли тільки-но приїхав до Англії. І я думаю, що щось подібне ми бачимо з Мохамедом Салахом – він також отримав повноцінний відпочинок і знову показує свою найкращу версію.

Було дуже показово побачити, як добре відпочили гравці, з нетерпінням поверталися на поле, і як вони зараз виступають. І як сильно відрізняється їхній стан від тих, хто не отримав відпочинку – вони виглядали втомленими ще до початку сезону, що для нас викликає велику занепокоєння», – сказав Махета Моланго.