8 липня 2024 15:53

"МанСіті" звинуватив АПЛ у несправедливому відношенні при оцінці комерційних доходів клубу. При аналізі використовувалися дані компанії Nielsen, яка працює з клубами-конкурентами

"Манчестер Сіті" звинувачує АПЛ у несправедливості при оцінці комерційних доходів.


Нагадаємо, на початку червня стало відомо, що «Манчестер Сіті» подав позов щодо АПЛ з метою скасувати в судовому порядку правила про угоди з асоційованими сторонами, які вважають незаконними, та домогтися відшкодування збитків. Клуб підготував 165-сторінковий документ, у якому стверджує, що став жертвою «дискримінації», і вказує, що правила запроваджено його конкурентами для того, щоб заважати досягати успіхів на футбольному полі. Ситуація описується як «тиранія більшості».

Як повідомляє The Guardian, невдоволення "Манчестер Сіті" викликала оцінка комерційних доходів клубу за участю компанії з оцінки даних Nielsen Sports. Згідно з версією «міщан», АПЛ вчинила несправедливо стосовно клубу, спираючись при аналізі на дані Nielsen, оскільки компанія має контракти з клубами-конкурентами.

Крім того, «Манчестер Сіті» наполягає на пом'якшенні правил, стверджуючи, що вимоги до АПЛ набагато жорсткіші порівняно з УЄФА. Також клуб стверджує, що правила АПЛ спрямовані на «дискримінацію власників клубів із країн Перської затоки», посилаючись на те, що вони були запроваджені у 2021 році на фоні купівлі акцій «Ньюкасла» Суверенним фондом Саудівської Аравії.

Слухання щодо судового процесу пройшли з 10 по 21 червня. Наразі рішення у справі не винесено.