6 жовтня 2024 11:53

"Реал" запропонував мешканцям сусідніх з "Бернабеу" будинків звукоізолювати житла. Люди відмовилися, їм заважає не лише галас, а й відвідувачі концертів

"Реал" запропонував мешканцям сусідніх з "Бернабеу" будинків звукоізолювати житла.


Раніше стало відомо, що «Реал» скасував усі концерти на «Сантьяго Бернабеу» до весни 2025 через скарги мешканців сусідніх будинків.

Рішення заморозити всі заходи, заплановані на кінець 2024 року, також паралізувало роботи на парковках «Сантьяго Бернабеу» та тунелі, який мав поєднати їх зі стадіоном. Низка поточних робіт зосереджена безпосередньо на звукоізоляції стадіону відповідно до норм шуму, встановлених владою Мадрида.


Водночас повідомляється, що пропозиція про звукоізоляцію сусідніх будинків, висунуту журналістом Рамоном Альваресом де Моном, була відхилена представниками двох місцевих громад. Жителі висловлюють невдоволення не лише через шум, але переважно через скупчення більшої кількості людей, які перебувають на вулиці кілька годин до та після заходів, також залишаючи по собі бруд.


З цієї причини сусіди мають намір боротися за те, щоб на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» проходили тільки спортивні матчі, як це спочатку передбачено правилами.