4 липня 2024 19:34

Артем ДОВБИК: "За 11 місяців мені вдалося зробити 40 результативних дій. Вважаю, що для дебютного сезону у Ла Лізі це непогано"

Фото - https://depositphotos.com/ua/


Форвард збірної України та «Жирони» Артем Довбик підбив підсумки сезону 2023/24.

«Настав час підбити підсумки. Хочу сказати кілька слів про Євро, і про цей сезон загалом.


Якщо брати командний виступ, останні дві гри показали, що на такому турнірі потрібна концентрація з першої хвилини та протягом усіх матчів. Перша гра виявилася для нас фатальною, саме через неї ми не змогли продовжити наш шлях.


Щодо свого індивідуального виступу, то я зовсім не задоволений своєю грою. Очевидно, що після клубного сезону я і всі інші чекали на більший. Але я проживаю цю кризу з думкою про те, що вона зробить мене сильнішою. Змінити вже нічого неможливо, тому залишається тільки прийняти це і йти далі.

Щодо мого дебютного сезону в Ла Лізі він був дуже емоційним та насиченим. Для любителів статистики, експертів (професійних та диванних) та всіх, хто став розбиратися у футболі, небагато цифр: за 11 місяців мені вдалося зіграти 54 матчі, 3691 ігрову хвилину та вчинити 40 результативних дій (29 голів + 11 асистів). Вважаю, що для дебютного сезону це непогано.


А зараз я хочу лише подякувати всім, хто мене підтримував, насамперед, коли було нелегко. А не легко було багаторазово. Вміння тримати удар тепер відпрацьовано у мене добре.

Насамкінець хочеться нагадати людям тільки про одне – не забувайте підтримувати і допомагати воїнам, які захищають нашу країну. Слава Україні», – написав Довбик в інстаграмі.