4 липня 2024 16:47
2

"Я хотів би запитати у нього, чи пам'ятає він 1956 рік?". Сабо відреагував на приїзд Орбана до Києва

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан завітав до Києва з візитом до голови України Володимира Зеленського. Екстренер Динамо Йожеф Сабо прокоментував цю подію.



Другого липня в українську столицю приїхав голова угорської держави Віктор Орбан, який провів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.


Також він побачився з головним тренером збірної України Сергієм Ребровим, який знайомий з Орбаном з часів роботи у Ференцвароші.


Колишній наставник національної команди та Динамо Йожеф Сабо, який має угорське коріння, в інтерв'ю для сайту FanDay.net прокоментував цю подію.


«Орбан приїхав до Києва за вказівкою Путіна з Москви, а в цей час його очільник МЗС зідзвонювався з Лавровим. Ну невже Зеленський так і не зрозумів: нах*ра нам потрібен Орбан?!


Уже вся Європа розуміє, що Орбан – ворог. Як би ЄС не намагався допомогти Україні, він блокує всі рішення».


Сабо поділився спогадами щодо угорського повстання 1956 року проти Радянського режиму, провівши паралелі з війною в Україні.


«Я б хотів запитати в Орбана, чи пам'ятає він 1956 рік? Він же має пам'ятати історію, коли російські танки заїхали в Будапешт, і під них кидалися угорські жінки і діти, а росіяни їх давили.


Таке забувати не можна в жодному разі, так само, як і нам вторгнення росіян! Дай Бог, щоб якнайшвидше закінчилася війна нашою перемогою, але ми ніколи не повинні прощати росіян за те, що вони вбивали наших людей».


Легендарний тренер дав важливу обіцянку щодо відношення до росіян.


«Я пообіцяв, що поки живий, навчатиму своїх онуків: «У жодному разі з росіянами не майте стосунків! Вони все одно, рано чи пізно, обдурять! Це такий гнилий народ».

Да все он прекрасно понимает! Просто на него компромат у Кремля и он куплен рашней с потрохами.
Сховати
В 1998 году впервые избранный премьером, Орбан, в отличие от предшественников, в Москву – ни ногой! Особенно - после прихода к власти Путина.

Еще в статусе оппозиционного лидера он поносил правительство за «слепоту» в отношении «растущего влияния» энергетических гигантов РФ и предлагал ориентироваться на Европу.

«Молодое поколение, которое нас поддерживает, должно не допустить, чтобы Венгрия стала самым веселым бараком Газпрома!» — говорил Орбан, отсылая к известной шутке «Венгрия — самый веселый барак соцлагеря».

В 2008-м он называл другие страны ЕС «путинскими марионетками», а поддержку предыдущим правительством «Южного потока» — национальным предательством!

И вдруг в 2009 году Орбан приезжает в Питер на съезд партии "Единой России" и резко становится главным апологетом Путина в Европе.

С чего бы? А всё просто!

Есть все основания полагать, что его переобувание было связано с арестом Сени Могилевича, одной из самых могущественных фигур российской оргпреступности, обменявшего компромат против Орбана на свободу.

Существуют письменные свидетельства некоего Дитмара Клодо. В 90-х он от имени Могилевича передавал конверты с налом коррумпированным лицам в своем доме в Будапеште. Все фиксировалось на камеру.

«Весной 1994-го, незадолго до парламентских выборов, переводчик Могилевича принес мне чемодан, где было около 1 млн марок ... Кто это был, мне в то время было неинтересно. Только после парламентских выборов я понял, что молодым человеком был Виктор Орбан из Фидес», - свидетельствовал Клодо.