7 липня 2024 08:52

Б'єлса: "У бідних мало можливостей бути щасливими, тому що у них немає грошей, щоб "купити" щастя. Футбол же безкоштовний і має народне походження. Тепер і його бідні не мають"

Марсело Б'єлса вказав на зміни у футболі під впливом бізнесу.

Головному тренеру збірної Уругваю поставили питання про матч між його "Ньюеллс Олд Бойз" та "Сан-Паулу" Теле Сантани у фіналі Кубка Лібертадорес 1992 року.


«Це був зовсім інший футбол. Це цікаво: якщо ви подивіться на склад «Сан-Паулу», який мав грандіозний тренер, то там було кілька футболістів збірної Бразилії, які досі виступали у місцевій лізі. І якщо подумати про те, що сталося з нещасним американським футболом...


У мене погана пам'ять, але ви напевно згадаєте Раї, Антоніо Карлоса, Роналдао, Кафу, Пінтадо, Мюллера... Усі вони пограли в Європі, але перед цим здебільшого двічі зіграли за «Сан-Паулу» у фіналі Кубка Лібертадорес.


І ось подумайте про те, що сталося із футболом. Футбол – народне надбання. По суті, у бідних людей мало можливостей для того, щоб бути щасливими, тому що вони не мають грошей, щоб «купити» щастя. Футбол ж безплатний і має народне походження.


А тепер футбол став тим, чого у бідних більше немає, тому що 17-річного Ендріка вже продали, ще одного хлопчика з «Палмейраса» (Естевана, який переходить до «Челсі», теж вже продали...


Шкода, що сьогодні я змушений говорити те, що викликає лише критику», – сказав Б'єлса напередодні гри з Бразилією.