10 червня 2024 08:00

"Челсі" Михайла Мудрика може бути усунений від участі в єврокубках на наступний сезон

Лондонський «Челсі» попри проблеми з реалізацією та поганий старт зміг посісти за результатами Прем'єр-ліги 2023/2024 загальне 6-те місце. Команда на 3 очки випередила Ньюкасл і на стільки ж відстала від Тоттенгему. 6-те місце в АПЛ дає право на участь у Лізі Європи, але зважаючи на те, що «МЮ» зміг здобути перемогу у фіналі Кубка Англії, вакантне місце посіла саме команда з Манчестеру. «Челсі» має грати в Лізі Конференцій — це третій за значущістю європейський міжнародний турнір серед футбольних клубів. Але зі слів Метта Лоу, журналіста The Telegraph, лондонці можуть відмовитися від участі в єврокубку через імовірні санкції щодо порушення фінансових правил.


Правилами УЄФА встановлено, що збитки клуба в період 2022—2024 років не можуть бути більшими за 80 мільйонів євро. У Челсі цей показник становить майже 106 мільйонів. Не виключено, що жорсткі фінансові обмеження змусять «синіх» відмовитися від Ліги Конференції.


Попри покращання результатів під кінець сезону, керівництво «Челсі» звільнило Маурісіо Почеттіно з посади головного тренера. Його місце має посісти Енцо Марескі з «Лестеру». Отже, офіційне рішення щодо участі клуба в єврокубках у новому сезоні вже буде прийматися з новим наставником.


Якщо лондонці все-таки виступатимуть у Лізі Конференцій, вони мають пройти раунд плей-офф. Жеребкування відбудеться 5 серпня, а матчі пройдуть 22 та 29 серпня. Стежити за результатами «синіх» у цьому та інших турнірах, робити прогнози можна на сайті GGBET UA. За перемогу в Лізі Конференцій «Челсі» зможе отримати 5 мільйонів євро.